Neviditelný poslanec ČSSD znovu sedí na x křeslech jak pijavice, tvrdí spolustraník

18.11.2013 10:04

Robin Böhnisch, zástupce sociální demokracie, který se ve sněmovně drží už od roku 2003, se znovu chystá jako přísavka napojit na orgány Poslanecké sněmovny, uvedl pro ParlamentníListy.cz jeden z jeho krajských kolegů, který si nepřál být jmenován.

Neviditelný poslanec ČSSD znovu sedí na x křeslech jak pijavice, tvrdí spolustraník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vyjednávací týmy ČSSD a KDU-ČSL

Böhnisch v komunálních volbách roku 1998 neúspěšně kandidoval do zastupitelstva obce Mladé Buky za ČSSD. Následně, a to od roku 2003, sedí v Poslanecké sněmovně. Nyní se do ní dostal z druhého místa kandidátky, která překvapivě vyřadila východočeskou jedničku Hanu Orgoníkovou.

"Skákal, jak ona pískala," uvedl pro ParlamentníListy.cz jeden z vysokých představitelů strany právě o poslanci Böhnischovi. "Vy se pořád tak zajímáte o Haška a přitom ignorujete, jak je na tom tento jedinec," dodal. Co přesně měl na mysli? "Tak si ověřte, na kolika židlích sedí a že je jako pijavice napojen na orgány v PSP!" zdůraznil zástupce ČSSD. Ten tvrdí, že osobní problémy s Böhnischem nemá, prý mu za to nestojí.

Jak ParlamentníListy.cz zjistily, Böhnisch v letech 2010 - 2013 skutečně seděl hned v několika orgánech sněmovny Parlamentu. Konkrétně se jednalo o zahraniční výbor a výbor pro životní prostředí. Dále podvýbor pro ochranu přírody a krajiny, podvýbor pro suroviny, odpady, obnovitelné zdroje a ochranu klimatu, podvýbor pro styky s krajany, prezentaci České republiky v zahraničí a vnější ekonomické vztahy, podvýbor pro vytváření bezpečnostní strategie České republiky a zbrojní politiku a konečně podvýbor pro strategické koncepce a reformu AČR. Dále byl součástí klubu ČSSD a členem meziparlamentních skupin v rámci MPU.

Podle náhodně oslovených lidí žijících v Hradci Králové o něm však nikdo neslyšel. "Nevím, že existuje," odvětil Jan Charvát, podnikatel v potravinářství. "Znám paní Orgoníkovou a pana Staňka, to ano, ale o tomhle Böhnischovi jsem neslyšela, to je asi další, co tam sedí a nic nedělá," uvedla jedna z nakupujících v obchodním domě, kam se ParlamentníListy.cz vypravily.

Doplňme, že během posledního volebního období byl Böhnisch 393krát omluven a 763krát nepřihlášen u hlasování. Celkově se nezúčastnil ani osmdesáti procent hlasování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…