Nevolte Donalda Trumpa, doporučil Američanům šéf Evropského parlamentu

12.03.2016 15:42

Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz radí Američanům. Vzkázal jim, že republikán Donald Trump pro ně není vhodný prezident. Rozhovoru pro francouzskou televizi i-Tele si všiml server Echo24.cz.

Nevolte Donalda Trumpa, doporučil Američanům šéf Evropského parlamentu
Foto: europarl.europa.eu, tan
Popisek: Martin Schulz, předseda Evropského parlamentu

Podle Schulze není na Trumpa jako prezidenta připravena Evropa ani Spojené státy. „Trump patří k lidem, jaké máme také my tady v Evropě. K lidem, kteří najdou na všechno obětního beránka, ale nikdy nenabídnou konkrétní řešení. Upřímně dávám přednost jinému kandidátovi,“ uvedl Schulz agentuře Reuters. Jiným kandidátem měl na mysli demokratku Hillary Clintonovou.

Schulz se podle serveru Echo24.cz rád vyjadřuje ke všem možným otázkám. Za své loňské výroky k vývoji v Polsku od něj dokonce premiérka Beata Szydlová požadovala omluvu. Nástup konzervativní vlády totiž přirovnal ke státnímu převratu. 

Původní text ZDE

Trump je považován za kontroverzního amerického kandidáta na prezidenta. Kritiku si vysloužil například za výroky k řešení migrace z Mexika a za návrh dočasného zákazu vstupu muslimů na území USA. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…