Nezaměstnanost, dluhy, vyšší daně, pustil se ódéesák do socialistů

24.08.2013 16:40

Místopředseda ODS Tomáš Chalupa se ve svém prohlášení pustil do volebního programu ČSSD. Varuje, že pokud bude navýšena minimální mzda tak, jak navrhují, přišlo by o práci 40 tisíc lidí.

Nezaměstnanost, dluhy, vyšší daně, pustil se ódéesák do socialistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Chalupa na kongresu ODS

„Kvůli zvýšení minimální mzdy na 12 000 Kč, které navrhuje ČSSD, by o práci přišlo nejméně 40 000 lidí. Za minimální mzdu pracují lidé, kteří by jinak práci nesehnali a byli by odkázáni na sociální dávky. Stát má podporovat jejich další vzdělávání, ne nutit zaměstnavatele, aby jim navýšili mzdu. Pro firmu o devíti lidech to znamená přes 500 000 korun ročních nákladů navíc. Kdo si na ně nevydělá, toho čeká výpověď,“ upozorňuje Chalupa.

Chybí jen paroubkovsko-špidlovská delší dovolená

„To je ve skutečnosti program ČSSD - víc nezaměstnaných, vyšší daně, dluhy pro příští generace a likvidace živnostníků, které ČSSD beztak považuje za parazity.“ A dodává: „V programu chybí snad už jen po paroubkovsko-špidlovsku delší dovolená, kratší pracovní doba a čtyřdenní pracovní týden.“

Bohuslav Sobotka to vidí jinak. „Naším cílem není žádný dávkový socialismus. Cílem ČSSD je společnost, která bude spravedlivá a nabídne každému šanci na důstojný a slušný život. Společnost, která nebude vše poměřovat jen peněženkou a mocí, ale bude opravdu lidská a solidární,“ řekl v sobotu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…