Nezapomínejte na minulost, řekla Albrightová k vzestupu KSČM

23.10.2012 14:42

Plno lidí pracovalo na tom, aby Česká republika byla demokratickou zemí, Češi by na to neměli zapomínat, řekla bývalá americká ministryně zahraničí a česká rodačka Madeleine Albrightová. Reagovala tak nepřímo na aktuální situaci v Česku, ačkoli vzestup komunistů v posledních volbách nechtěla komentovat.

Nezapomínejte na minulost, řekla Albrightová k vzestupu KSČM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Albrightová se účastní 16. ročníku konference Forum 2000, kde také představila svoji knihu Pražská zima.

Někdejší šéfka americké diplomacie připomněla odkaz bývalého prezidenta a lídra polistopadových změn Václava Havla. "A lidi na to musejí myslet a pamatovat si, co je důležité pro tuto zemi, aby byla demokratická, protože plno lidí na tom pracovalo a Havel to vlastně všechno vedl," uvedla.

Na dalším panelu Fora 2000, zaměřeném na extremismus a demagogii, vystoupil i expremiér a kandidát na prezidenta Jan Fischer. "Po většinu 20. století jsme za největší nepřátele liberální demokracie měli totalitní režimy. Ale nejsou dnes většími nepřáteli vnitřní hrozby jako právě demagogie a extremismus? Nejsou trojskými koňmi, co mohou otevřít bránu diktatuře?" ptal se řečnicky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…