Nezařazený poslanec Vacek nepodpoří Rusnokovu vládu

05.08.2013 12:51

Nezařazený poslanec Martin Vacek, zvolený původně na kandidátce VV, ve středu při hlasování nepodpoří vládu Jiřího Rusnoka. Uvedl to v dnešním prohlášení zaslaném ČTK. Jako důvod mimo jiné uvedl, že ho nepřesvědčilo programové prohlášení vlády. Vláda navíc předložila své prohlášení v pátek, a to je podle něj pozdě. Ve středu má premiér Rusnok se svým kabinetem stanout před sněmovnou se žádostí o vyslovení důvěry.

Nezařazený poslanec Vacek nepodpoří Rusnokovu vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

"Protože předložené vládní prohlášení, dle mého názoru, jasně negarantuje, jak konkrétně chce vláda navázat na trend snižování nezaměstnanosti, podporu podnikání - zejména drobných živnostníků a jak přesně to chce zabezpečit, není předložené prohlášení dokumentem, který mne přesvědčil," uvedl Vacek.

Hlasy nezařazených poslanců budou hrát při hlasování důležitou roli. Opoziční strany včetně VV mají celkem ve svých klubech 91 poslanců; strany bývalé koalice ODS a TOP 09 mají dohromady 92 poslanců. Rusnok v neděli řekl, že očekává podporu 96 až 97 poslanců a že si myslí, že podporu získá. Z nezařazených poslanců ho chce podpořit například Josef Dobeš, který se stejně jako Vacek dostal v roce 2010 do sněmovny za VV.

Rusnok do sněmovny zavítá již v úterý, aby pro podporu vlády přesvědčil členy některých klubů. Od patnácti hodin se má účastnit jednání komunistických poslanců, navštívit by měl i klub sociálních demokratů. Občanští demokraté už minulý týden oznámili, že Rusnoka nepozvou a stejně se zřejmě zachová i klub TOP 09 a Starostů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…