Nezkurví se to díky Petříčkovi, pravil Schwarzenberg. Teď dokonce natočil VIDEO z nemocnice

11.03.2019 9:40

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se úspěšně zotavuje z operace srdce. Ač co nejvíc šetří silami, natočil video se slovenskou prezidentskou kandidátkou Zuzanou Čaputovou, kterou jasně podpořil.

Nezkurví se to díky Petříčkovi, pravil Schwarzenberg. Teď dokonce natočil VIDEO z nemocnice
Foto: Screen FB Zuzany Čaputové
Popisek: Karel Schwarzenberg se Zuzanou Čaputovou

Slovenská advokátka Zuzana Čaputová je podle průzkumů jasnou favoritkou na prezidentku Slovenské republiky. Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg má za to, že by to mohla být dobrá prezidentka, a proto jí na videu uveřejněném na sociální síti Facebook podpořil.

„Já jsem zažil během posledních třiceti let několik prezidentů u nás i na Slovensku, kteří se spíše chovali jako zvolení panovníci, nikoliv jako služebníci státu. Tudíž by mě velice zajímal ženský přístup k tomu. Myslím, že je zralý čas, opravdu ten čas k tomu dozrál, aby byla zvolená žena. Ony mají přece jenom trošku lepší a pozitivnější myšlení, co jsem v životě tak viděl, a kdyby byla zvolena prezidentka na Slovensku, tak by to byla změna nejen pro Slovensko, nýbrž taky pro celou střední Evropu,“ poznamenal kníže.

Anketa

Je Jaroslav Faltýnek důvěryhodný?

58%
42%
hlasovalo: 14043 lidí

Čaputovou Schwarzenberg podpořil jen pár dní poté, co poskytl rozhovor Deníku N, v němž nikoli poprvé zaznělo, že čestný předseda považuje za svou povinnost sloužit své zemi a jejím občanům. Za jistou naději pro budoucnost České republiky označil současného ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD).

„Je to opravdu radost. Ten člověk má od-va-hu! Rozumíte? On pochopil, že ministr zahraničí odvahu musí mít,“ chválil. „Nepochybuju o tom, že Zeman si na něj už někde brousí nože. Zeman jako vždycky jen čeká na příležitost. Zeman loví jako štika. Je skrytý v rákosí a ve správném okamžiku vyleze. Jako štiky nebo krokodýli. S Petříčkem teď mají Američané zase naději, že se česká zahraniční politika nezkurví zcela,“ zhodnotil situaci.  

Pár slov přidal i k přijetí současného předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) v Bílém domě. Pro Česko je to prý dobrá zpráva, protože to ukazuje, že stále patříme na Západ a dál od směru, který by nám rád nařídil prezident Zeman. To však nic nemění na tom, že Schwarzenberg zůstává kritický k domácí politice Andreje Babiše. „Babiš je v příjemné roli. On nemusí konkurovat, nemusí krást, dělá všechno legální cestou. Lidé mu vyčítají střet zájmů Agrofertu a státu. Není to pravda! On jenom perfektně sladil zájmy státu se zájmy Agrofertu. A mění republiku pozvolna a jistě v politickou divizi Agrofertu. Musím říct, že je to skvělý výkon,“ prohlásil Schwarzenberg ironicky.  

Silně kritický však nebyl jen k Babišovi, ale také k české společnosti jako celku. „Někdy v temných hodinách si připadám jako kluk, který ve škole miloval krásnou holku. Byli ve stejné třídě… pak ten kluk v nešťastné době musel emigrovat, holka zůstala tady, on na ni nikdy nezapomněl. Ty její oči… pak se vrátil a navštívil ji. Setkali se a láska zase vzplanula. On pak ale přišel na to, že ta holka šlape,“ prohlásil kníže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…