Neznámý odvážlivec zřejmě v Nice zachránil desítky životů

15.07.2016 20:35

Možná až desítky životů zachránil neznámý účastník oslav pádu Bastily v jihofrancouzském městě Nice. Odvážný muž za útočníkem skočil přímo do kabiny nákladního vozu a pokusil se ho zneškodnit. Vrah díky tomu zpomalil a policisté ho nakonec zastřelili. Informoval o tom server iDnes.cz.

Neznámý odvážlivec zřejmě v Nice zachránil desítky životů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pietní místo za oběti teroristického útoku v Nice před francouzskou ambasádou v Praze

„Do náklaďáku skočil nějaký člověk a pokusil se ho zastavit. Právě v tu chvíli se policii toho teroristu podařilo neutralizovat,“ řekl francouzskému rádiu Europe 1 svědek Eric Ciotti, který na Anglické promenádě spolu s tisíci dalších lidí oslavoval výročí francouzské revoluce z roku 1789.

Celý text je ZDE

Jméno muže, který zřejmě pomohl zachránit desítky životů, zatím svět nezná. Není ani jasné, zda odvážný muž vyvázl bez zranění. I samotná francouzská policie podle britského deníku The Independent přiznala, že nebýt odvahy jednoho z civilistů, útok by nejspíš trval déle.

Muž do kabiny náklaďáku naskočil ve chvíli, kdy jednatřicetiletého teroristu zdržela překážka na silnici. Útočník se chopil revolveru a snažil se svého protivníka zastřelit, odvážný účastník slavnosti ho však nenechal zamířit. V tu chvíli se do akce zapojila francouzská policie a zasypala kabinu olovem. Terorista střelbu opětoval, díky rvačce v kabině však nikoho netrefil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…