Neznámý pachatel v Ostravě polepil stovky aut nálepkami ČSSD. Věc řeší policie

09.10.2014 16:35

Neznámý pachatel polepil ve středu podle ČSSD až stovky automobilů v krajském městě samolepkami s tváří ostravského lídra strany Lumíra Palyzy a s logem strany ve starém barevném provedení, které sociální demokracie již nepoužívá. Na autech se ale objevily bez souhlasu strany, nálepky se jen těžko odstraňují. Tajemník ostravské ČSSD David Látka proto podal trestní oznámení, ke kterému se dnes připojil i sám Palyza.

Neznámý pachatel v Ostravě polepil stovky aut nálepkami ČSSD. Věc řeší policie
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Na guláši zdarma si pochutnaly i děti

Podle premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky je takové jednání důsledkem nízké úrovně politické kultury v Česku a jasnou snahou o poškození strany před komunálními volbami.

„Bohužel toto není ojedinělý případ a podobné věci se dějí i v jiných částech České republiky. Ať už jde o černé výlepy nebo přelepování plakátů našich kandidátů,“ řekl Sobotka.

„Toto jednání je o to trestuhodnější, že někdo poškozuje osobní majetek občanů, což nás velice mrzí. Jsme rozhořčeni a věříme, že policie pachatele odhalí,“ uvedl Palyza, který nechtěl spekulovat, kdo z politických konkurentů by mohl za distribucí samolepek stát.

Samolepky jsou těžko odstranitelné

Palyza dnes novinářům řekl, že nálepky se objevily v několika městských obvodech. Obvykle byly umístěny tak, aby znemožnily pohled do postranního zpětného zrcátka a u některých aut byly údajně nalepeny i přímo na lak vozidel. „Samolepky jsou těžko odstranitelné a způsobují značné potíže majitelům vozidel,“ uvedl Látka.

Palyza připomněl, že nejde o jedinou negativní kampaň vůči ČSSD a jejím členům. Už dříve se v Ostravě objevily mimo jiné plakáty, na nichž byl označen za lháře.

Městští strážníci ve středu podle Palyzy zadrželi dva mladíky, kteří u sebe měli kabelu s nálepkami. Ředitel Městské policie Ostrava Zdeněk Harazim se k této skutečnosti nechtěl vyjadřovat a mluvčí strážníků pouze odkazovala na Policii ČR. Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková k tomu pouze uvedla, že činnost městských strážníků komentovat nebude. Potvrdila pouze, že policie trestní oznámení přijala. Blíže se k vyšetřování nevyjádřila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…