Nezúčastnit se večeře s prezidentem je vrchol arogance, tvrdí Němec

06.07.2013 12:30

Prezident Miloš Zeman pozval odstupující vládu na večeři na rozloučenou. Někteří ministři ale záhy přes média odmítli účast. Na stránkách Vaševěc.cz to komentuje stínový ministr vnitra LEV 21 Miroslav Němec.

Nezúčastnit se večeře s prezidentem je vrchol arogance, tvrdí Němec
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav NĚMEC z LEV 21

Vztah vlády, která byla podle Němce tou nejhorší v novodobých dějinách, k Miloši Zemanovi je znám. Prý vychází z toho, že Zeman převálcoval pravicového kandidáta Karla Schwarzenberga v přímé volbě prezidenta.

Kalousek si na Hradě přál „spícího monarchu s motýlkem“

Výhru knížete si prý nejvíce přál ministr financí Miroslav Kalousek, kterého Němec považuje za politického intrikána. Důkazem toho je, že si ve vládě dělal vždy to, co sám chtěl. Kalousek prý vždycky převyšoval ostatní členy vlády v inteligenci o několik tříd, měl také vysoké ambice. Pracoval ale jenom pro sebe a ne pro občany.

Zeman ale udělal Kalouskovi čáru přes rozpočet. Místo „spícího monarchy s motýlkem“ je na Hradě člověk, který má vlastní hlavu a nenechá se manipulovat.

Hajný měl tu drzost tři roky likvidovat naši ubohou zahraniční politiku

„Zvlášť výmluvné je vyjádření pana Kalouska, který jako vždy pózoval před televizními kamerami jako první, že Miloš Zeman nejedná v souladu s Ústavou, a pak také i všude spícího ministra zahraničí, který jako hajný měl tu drzost celé tři roky likvidovat naši, již tak ubohou, zahraniční politiku,“ vytýká Němec.

Schwarzenbergovi vytýká, že odmítl jmenovat velvyslancem Vladimíra Remka a že do zahraničí posílal „hamižníky s chartistickou minulostí“. Němec mu vyčítá i neúčast na večeři na rozloučenou.

Pokud nějaký ministr nepřijde na rozlučkovou večeři, měl by být navždy diskvalifikován

„Pan Schwarzenberg měl tedy správně veškeré další akce zrušit či odložit a večeře se, když už si hraje na slušně vychovaného muže, zúčastnit,“ míní Němec.

Ministr, který nebude v den rozlučkové večeře na Pražském hradě, dokáže jediné – pohrdá celým prezidentským úřadem. To by ho podle Němce mělo diskvalifikovat z veškerého dalšího politického dění.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…