Nic dobrého si o nich nemyslím. Jiří Čunek se postavil za Zemana. Je to sprosté, ozvalo se z Respektu. A vzpomínalo se na Drahoše

18.10.2018 21:03

Prezident Miloš Zeman tento týden v Českém rozhlase pronesl vulgarity na adresu Viktora Koženého a finančníka Zdeňka Bakaly. Zastání za svá slova našel například u znovu zvoleného senátora za obvod Vsetín a hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka (KDU-ČSL), který v rozhovoru pro Frekvenci 1 uvedl, že s výroky prezidenta týkajícími se těchto dvou kontroverzních finančníků, souhlasí. Za to jej promptně odsoudil redaktor serveru Respekt.cz Ondřej Kundra.

Nic dobrého si o nich nemyslím. Jiří Čunek se postavil za Zemana. Je to sprosté, ozvalo se z Respektu. A vzpomínalo se na Drahoše
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Na sprostá slova z úst hlavy státu došlo tento týden v pondělním rozhovoru pro Český rozhlas, když přišla řeč na to, koho prezident u příležitosti 28. října vyznamená. „Já se dneska rozdávám, tak vám ještě řeknu jednu trojici. Ta trojice je spojena tím, že brojí proti ekonomickým zmrdům. V tomto případě já ten termín považuji za naprosto výstižný. Jsou jimi Viktor Kožený, Zdeněk Bakala, jsou to solární baroni a je to skupina kolem lehkých topných olejů,“ popsal Zeman, koho považuje za ekonomické lumpy.

Anketa

Jednání Radka Vondráčka v Rusku je nehorázné ponížení ČR, říká poslanec Pirátů Lipavský. Cítíte se poníženi?

3%
hlasovalo: 20310 lidí

Poté dodal, že vyznamená někdejší šéfku Energetického regulačního úřadu Alenu Vitáskovou bojující proti solárním baronům, finančníka Pavola Krúpu, který si nebere servítky vůči Zdeňku Bakalovi, a někdejší poslankyni za hnutí ANO Janu Lorencovou, novinářku, která se věnovala kauze lehkých topných olejů.

Zemanova sprostá slova na adresu Viktora Koženého a Zdeňka Bakaly prý Čunka ale nepobouřila, naopak je to podle něj velmi zajímavé označení. „Já s panem prezidentem souhlasím. A poradím mu, že by toto vulgární slovo mohl nahradit i výrazem ‚zlojedi‘, tento novotvar se mi moc líbí. Já si nic dobrého o podnikání těchto dvou pánů nemyslím,“ zdůraznil s tím, že podnikat takto v oboru, ve kterém dělá Bakala, nás ekonomicky velmi poškozuje.

„A hlavně nás poškozuje to, že nálada v České republice pak klesá a velmi právem. Cítíme se podvedení a cítíme nespravedlivost, že se o nás vláda nepostarala, tak jak měla, když dělá takové věci,“ poznamenal Čunek.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Kromě toho se pak vyjádřil i k výrokům Zemana, že by zrušil Senát, či případně by mu sáhl na rozpočet. „Já to chápu vůči sobě i vůči Senátu a kolegům. Je to vzkaz od prezidenta: Pracujte lépe,“ vysvětluje si jeho kritická slova směrem k Senátu Čunek. Celý rozhovor ZDE.

Příklon Čunka na Zemanovu stranu pak neušel pozornosti Ondřeje Kundry, redaktora serveru Respekt.cz. Ten se na to konto ve svém tweetu pozastavil nad tím, že si lidovci říkají klidná síla. Vzhledem k Čunkovým vyjádřením by toto označení některých členů strany rovnou prý pozměnil na „sprostá síla“.

V reakcích pod jeho příspěvkemm mu pak někteří uživatelé připomněli, že pan Čunek se nedá však považovat za typického představitele lidovců. S těmito názory ve straně je prý spíše osamocený. Objevil se i názor, že nejspíše proto do jejich senátorského klubu nevstoupil slušný člověk, jakým je například Jiří Drahoš.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…