Nic jiného, než ránu z milosti, si vláda nezaslouží, zní z Trikolóry

07.04.2021 15:05

Úřadující předsedkyně hnutí Trikolóra poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková je připravena podpořit vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše. Podle jejich slov se zároveň na rozdíl od „Bruselské pětky“ nebojí toho, koho by prezident Miloš Zeman pověřil sestavením nové vlády.

Nic jiného, než ránu z milosti, si vláda nezaslouží, zní z Trikolóry
Foto: Archiv Zuzana Majerová Zahradníková
Popisek: Předsedkyně hnutí Trikolóra Zuzana Majerová Zahradníková

„Pokud někdo vyvolá hlasování o důveře vládě, budeme hlasovat pro nedůvěru. Je to docela jednoduché. Nejde o žádný antibabišismus, ten rádi ponecháme jiným. Ale výkony vlády v době koronakrize jsou tristní, takže nic jiného než ránu z milosti si nezaslouží,“ uvedla rezolutně úřadující předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková. 
 
 
Podle jejich slov by pak bylo na prezidentovi Miloši Zemanovi, aby rozhodl, koho pověří vedením vlády, jež bude zemi spravovat do voleb. „Toho se Trikolóra na rozdíl od stran z Bruselské pětky neobává,“ dodala poslankyně Majerová, podle které však Trikolóra není pro variantu předčasných voleb. 
 
„Pro rozpuštění sněmovny, respektive pro předčasné volby hlasovat nebudeme. Za situace, kdy ani ještě neexistuje platný volební zákon, by to byla nezodpovědnost. Navíc, termín řádných voleb už je na dohled,“ dodala Majerová. 
 

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …