Nic na světě není náhoda. Váš známý analytik Campbell odhaluje překvapivé souvislosti historických dějů

03.01.2016 12:41

O vlivu náhod pohovořil na serveru Vaše věc analytik Jan Campbell. Pro většinu lidí jsou podle něj určité shody okolností nesrozumitelné, nedokážou je pochopit a najít jejich hlubší souvislosti. „Pro tyto lidi je nejjednodušším řešením pojmenovat takové shody okolností slovem náhoda,“ uvedl.

Nic na světě není náhoda. Váš známý analytik Campbell odhaluje překvapivé souvislosti historických dějů
Foto: Archiv
Popisek: Jan Campbell

„Takovým pojmenováním však znemožňují poznat a následně pochopit hlubší souvislosti mezi jednotlivými událostmi. Proto lidé, kteří věří na náhody, žijí v napětí, mají pocit, že musejí vše své chránit a sami se bránit. Mají obyčejně chaos nejen kolem sebe, ale i v sobě,“ dodal vzápětí.

Původní text ZDE.

„Ti, kdo nevěří na náhody, jsou obyčejně silní v pozorování dějů a v mnoha případech dokážou ukázat na jejich hlubší důvod, případně i řád. Nebo spojují svoji nevíru v náhody s náboženstvím. Skutečností ale je, že náhoda nemá s náboženstvím nic společného. Náboženství je věc vymyšlená, lehce dokazatelná,“ uvádí Campbell. Věřícímu je podle něj dovoleno nemyslet jasně. „Neexistence a existence náhod, jak se to komu líbí, se řídí zákony, které mají svého autora, hierarchii,“ podpírá svůj příspěvek exkurzí do historie, a to hned sedmi příklady – ať již objevením Ameriky, bitvou Napoleona u Waterloo či rusko-japonskou válkou.

„Věci nejsou vždy tím, čím se zdají. Tato staronová pravda, která se vztahuje i na náhody, jichž bude více než dost i v roce 2016, by nás měla doprovázet po celý život,“ uzavírá analytik.

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…