Nic neděláte, jen se cpete čokoládou. Izraelský expert rozebral, co všechno udělali Belgičané kolem teroristů špatně

26.03.2016 16:07

Izraelští představitelé kritizují belgické úřady za lehkovážný přístup k radikálním muslimům. Chyba však nejspíš nebude jen v policii a soudech. Jak ukazují dvě ožehavé situace z pietních akcí v Bruselu, nepochopitelně pasivní jsou i samotní občané Belgie.

Nic neděláte, jen se cpete čokoládou. Izraelský expert rozebral, co všechno udělali Belgičané kolem teroristů špatně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zapalování svíček za oběti teroristických útoků v Paříži

Velmi ostře se pustil do belgických úřadů zejména izraelský ministr dopravy Yisrael Katz. Pokud se budou Belgičané i nadále věnovat jen pojídání čokolády, užívání si života a dokazování ostatním, jací jsou velcí liberálové a demokraté, tak nebudou nikdy schopni identifikovat muslimské teroristy a úspěšně proti nim bojovat. Evropa ani Spojené státy si nejsou na rozdíl od Izraele schopny otevřeně připustit, že jsou ve válce proti islámskému teroru,“ prohlásil Katz podle serveru The Times of Israel v rozhlasovém rozhovoru.

Se svou kritikou se přidal i jeho kolega z vlády, ministr pro vědu, technologie a vesmírný výzkum Ofir Akunis, který využil události v Bruselu ke kritice Evropské unie za označování výrobků pocházejících z izraelských osad. „Musím znovu opakovat, že Evropané se radši věnují neustálému odsuzování Izraele, označování jeho výrobků a různým bojkotům. A dělají to v době, kdy jim přímo před nosem vyrostly tisíce teroristických buněk. Vysmívali se nám, když jsme je varovali a nyní se ukazuje, jak krutě vše podcenili.“

 

 

Samotný Izrael čelí od loňského října masivní vlně teroristických útoků ze strany palestinských radikálů. Přesto, že jde vesměs o útoky „osamělých vlků“, zemřelo při nich již asi třicet izraelských občanů. Útočníci obvykle používají ke svým útokům nože nebo automobily. Na začátku února byla izraelská armáda z těchto důvodů nucena omezit přístup do palestinského správního města Ramalláh. K poslednímu většímu incidentu došlo asi před 14 dny, kdy zaútočili nezávisle na sobě čtyři Palestinci. Při útocích tehdy zemřel jeden americký občan a dalších dvanáct lidí bylo zraněno.

Nenávist Palestinců vůči Izraeli se však projevuje i v situacích, kde by něco takového nemělo mít žádné místo . Hned při dvou pietních akcích po teroristických útocích v Bruselu došlo k dvěma incidentům, jež špiní památku zemřelých a vypovídají mnohé o až patologickém vztahu Palestinců vůči Izraeli. V jednom případě žena veřejně roztrhala izraelskou vlajku uloženou mezi zapálenými svíčkami a nahradila ji vlajkou palestinskou. Podruhé zase jeden Palestinec či příznivce intifády, tedy boje Palestiny proti Izraeli, překryl uprostřed zapálených svíček izraelskou vlajku tou palestinskou. V obou případech se přihlížející Belgičané nezmohli ani na náznak odporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…