Nikdo, natož z Bruselu, nebude tupě omezovat práva našich slušných lidí, rozohnil se poslanec Koskuba

12.06.2016 20:32

Z PROFILŮ Poslanec Jiří Koskuba odpověděl na další dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Obsáhle se vyjádřil především k nizozemskému návrhu na ztížení podmínek pro držitele legálních zbraní. Česká republika se sice stavěla jasně proti tomuto návrhu, ale byla přehlasována. A Koskuba bouchl do stolu. V souvislosti s masakrem v americkém Orlandu vyznívají jeho věty velmi naléhavě.

Nikdo, natož z Bruselu, nebude tupě omezovat práva našich slušných lidí, rozohnil se poslanec Koskuba
Foto: Hans Štembera
Popisek: MUDr. Jiří Koskuba, primář Interního oddělení Nemocnice Na Bulovce

Čtenář, jenž se podepsal jako Tomas Moukes, se Koskuby ptal, jak se staví k návrhu EU na zpřísnění podmínek pro držitele legálních zbraní. Sám se názorem na tento návrh nijak netajil. Jde podle něj o snahu Bruselu odzbrojit Evropany, aby se nemohli vzepřít politikům, pakliže se jim nelíbí jejích rozhodnutí, např. v otázkách uprchlické krize.

„Přece si nechcete vzít na svědomí ty mrtvé. Navíc je jasné, proč to EU dělá – každý totalitní režim zavádí cenzuru a odzbrojuje lidi – cílem je zjevně genocida bílých lidí v Evropě... Už dnes jsou Němci podlidi ve vlastní zemi – přistěhovalci mají větší práva, Němci nedostanou svoje peníze z povodňových fondů – ty se dají na přistěhovalce... Kdyby byli ozbrojeni, tak si to vlády nedovolí – takže u nás očekávám podobné pošlapávání práv, až se lidi odzbrojí... Podle mých informací má přijít do ČR 50 000 migrantů ročně – už je prý dohodnuté, teď se jen čeká, až se lidi odzbrojí,“ napsal čtenář.

Koskuba občana ujišťoval, že on by pro zákon v podobném duchu nehlasoval. Pokud má snad pan tazatel nějaké pochybnosti o tom, jak se jednotliví čeští poslanci zachovají, měl by se spíš obrátit na hnutí ANO Andreje Babiše.

„Nikdo, natož z Bruselu, nebude tupě omezovat práva našich slušných lidí. To právě oni mne opět zvolili. A nebylo to za koblížky. Na to jsou tu jiní ‚experti‘. Zeptejte se proto spíše paní eurokomisařky,“ odepsal.

Tentýž čtenář Koskubův postoj ocenil, ale vyjádřil obavu, jak budou hlasovat ostatní zákonodárci. Koskuba mu proto obratem připomněl, že čeští zákonodárci již jednou o této směrnici EU o zbraních hlasovali a napříč stranami ji odmítli.

Další odpovědi naleznete zde.

„To vím taky, že ji odmítli... To ale věděli, že je přehlasují... Teď je situace, kdybychom to měli bez odmlouvání implementovat, a to jsem tedy zvědavej... Jinak jak vlastně ČSSD sestavuje kandidátky do sněmovny? Musí to odsouhlasit vedení ČSSD, nebo to vybírají čistě krajští členové – tak to mají třeba Svobodní... Nějak cítím, že by mohli chtít se Vás zbavit – slušnost se u ČSSD nenosí,“ ozval se naposledy Tomas Moukes.

Koskuba odvětil, že slušnost se dnes nenosí jaksi obecně, alespoň jemu samotnému to tak připadá. Ale pokud jde o sestavování stranických kandidátek, tam ČSSD ctí jako nejstarší česká demokratická strana demokratické principy a neustupuje z nich. Koskuba má také za to, že o zmíněné směrnici už by mohl hlasovat český parlament v jiném složení.

„Ale je docela možné, že o této tupé směrnici bude již rozhodovat nový parlament, který rovněž bude moci ‚poděkovat‘ těm, kteří kdysi zvedli ruku pro Lisabonskou smlouvu. O něm opět rozhodnete vy, voliči,“ napsal Koskuba.

V odpovědi další čtenářce serveru ParlamentníListy.cz napsal, že v posledních letech cítil určitý pocit zmaru. Proto se také snažil stát poslancem a jako zákonodárce se to pokouší změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…