Nikdy jsem nepřestal být šéfem policie, tvrdí Petr Lessy

23.10.2013 18:36

Středečním hostem pořadu Impulsy Václava Moravce byl exprezident policie Petr Lessy. Ten ze své funkce musel odstoupit po neshodách s exministrem vnitra Janem Kubicem a kvůli nařčení z údajné pomluvy Jaroslava Vaňka, náměstka krajského ředitele policie Zlínského kraje. Po vleklých soudních sporech byl Lessy letos v květnu obžaloby zproštěn a nyní se hodlá znovu o "své" místo ucházet.

Nikdy jsem nepřestal být šéfem policie, tvrdí Petr Lessy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

"Usnesení městského soudu v Praze je zřejmě na cestě," říká exšéf policie. "Podrobnosti si samozřejmě rád přečtu v odůvodnění," dodává. Očista jeho jména bude podle něj na státním zastupitelství. On sám nehodlá svoje obvinění s nikým osobně řešit. "Nejsem vůbec mstivý člověk. Nechci se vrátit do funkce s pocitem vendetty. Jsem rád, že nezávislý soud provedl důsledné řízení," říká.

"Pan Kubice říkal většinou já nic, já muzikant. Ale lidé si už udělali obrázek sami,"  poukazuje na chování exministra vnitra Jana Kubiceho, během jehož funkčního období na něj byla uvalena žaloba. S exministrem také vedl dlouho spory. "Moje tisková mluvčí si například náhodou vzpomněla, že jsem jí někdy předal nějaké materiály," poukazuje na předání údajných kompromitujících materiálů. Ty měla jeho tisková mluvčí předat přímo do rukou novinářů. Do funkce se ale i přesto chce vrátit. "Toto je ale téma, které je třeba napřed probrat s ministrem vnitra," dodává. Pokud dojde ke zrušení propouštěcí smlouvy, může mít ČR dva policejní prezidenty. Nynějším šéfem policie je Martin Červíček.

Zpátky do prezidentského křesla

"Je potřeba si uvědomit, že jsem nikdy nebyl odvolán z funkce policejního prezidenta." Petr Lessy se nedomáhá své funkce, jen se chce vrátit do právního vztahu, který fungoval před žalobou," uvádí na pravou míru. Kvůli tomu podle svých slov klidně skončí svou práci v soukromém sektoru, který ho nyní živí. Policie je podle Lessyho na tom nyní lépe, a to od nástupu nového ministra vnitra. "Vidím pozitivně i to, že je připraveno vracení se k jakési ekonomické úrovni," chválí nynějšího ministra Lessy.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…