Nizozemí a Austrálie se opět pokoušejí dostat se na místo nehody MH17

28.07.2014 11:21

Holandská a australská policie se v pondělí opět pokusí dostat se na místo letecké tragédie na východní Ukrajině. Oblast ovládají proruští separatisté, předchozí pokusy expertů selhaly kvůli těžkým bojům.

Nizozemí a Austrálie se opět pokoušejí dostat se na místo nehody MH17
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ukrajinské neštěstí

„Pokračující boje také vedly holandské úřady, které stojí v čele vyšetřování katastrofy, při níž zahynulo 298 osob na palubě letadla, k závěru, že je nerealistické vyslat na východní Ukrajinu ozbrojenou misi, která by zajistila místo katastrofy,“ píše deník The Guardian, který citují Britské listy.

Na východě Ukrajiny nyní pokračují boje, úřady v Luhansku uvedly, že v noci na pondělí bylo dělostřeleckou palbou zabito pět lidí a dalších 15 bylo zraněno. Doněcká správa zase informovala, že v důsledku bojů zemřeli tři lidé.

Celý text si PŘEČTETE ZDE.

Kyjev nyní obviňuje proruské vzbouřence, že ničí důkazy související s pádem malajsijského letadla. Vzbouřenci naopak viní Ukrajinu z toho, že se zaměřuje na palbu po civilistech.

O víkendu informoval Washington, že má k dispozici satelitní snímky, kde je prý vidět, že Rusko ostřelovalo území na východní Ukrajině. Podle USA prý existují důkazy, že Rusko poskytlo separatistům munici včetně rakety, která sestřelila letadlo MH17. Podle Kremlu ale Spojené státy brání práci pozorovatelů, kteří chtějí zkontrolovat místo tragédie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…