Nizozemsko má z minské dohody obavy. Souvisí se sestřeleným letadlem nad Ukrajinou

13.02.2015 10:10

Výsledky jednání v Minsku o uzavření příměří na východní Ukrajině vzbudilo v Nizozemí rozpaky. Země se totiž obává, že amnestie obsažená v minské dohodě se bude vztahovat i na viníky červencového sestřelení letounu Malaysia Airlines nad východní Ukrajinou. Většinu z 298 obětí tvořili Nizozemci.

Nizozemsko má z minské dohody obavy. Souvisí se sestřeleným letadlem nad Ukrajinou
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

Ministr zahraničí Nizozemí Bert Koenders v tamním rozhlase varoval, že beztrestnost je v tomto případě nepřípustná, informoval server Týden.cz.

V tomto smyslu je klíčový pátý článek uzavřené minské dohody. V něm se smluvní strany dohodly na zajištění omilostnění a amnestie formou zákona, "který zakáže pronásledování a potrestání osob v souvislosti s událostmi, k nimž došlo v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti Ukrajiny".

Boeing 777, letící z Amsterodamu do Kualy Lumpuru, zřejmě sestřelila raketa země-vzduch. Letoun se loňského 17. července zřítil na území ovládané proruskými separatisty. Pád nepřežil nikdo z 298 lidí na palubě, téměř dvě třetiny obětí byli Nizozemci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…