Nizozemskou televizi přepadl ozbrojený muž, chtěl do vysílání

29.01.2015 21:46

Do budovy nizozemské veřejnoprávní televize NOS dnes večer pronikl ozbrojený muž a žádal o přístup do vysílání. Byl však brzy zadržen. Objekt byl evakuován a televize musela zrušit večerní zpravodajskou relaci, která začíná ve 20:00 SEČ. Podle starosty města Hilversum, kde televize sídlí, nebyl nikdo zraněn. Muž podle agentury AP tvrdil, že patří ke skupině hackerů.

Nizozemskou televizi přepadl ozbrojený muž, chtěl do vysílání
Foto: ČTK/AP Peter Dejong
Popisek: Na snímku policisté na místě události přepadení veřejnoprávní televize NOS, kam pronikl ozbrojený muž, který chtěl do vysílání. Byl však brzy zadržen.

"Někdo se dostal do budovy," potvrdil nizozemskému rozhlasu ředitel televize Jan de Jong s tím, že muž byl zadržen. Reportér Rob Oudkerk citovaný agenturou Reuters řekl, že muž měl pistoli s tlumičem. Policie ho prý zatkla a odvedla po deseti minutách.

Podle de Jonga není jasné, jak muž pronikl přes ostrahu až do redakcí. Televize později na svém webu uvedla, že muž vyhrožoval členovi ostrahy a donutil ho, aby ho doprovodil až do redakčních místností.

Televize nakonec odvysílala i záběry zachycující ozbrojeného muže v obleku a s kravatou, jak v poklidu hovoří s jiným mužem a poté ho odzbrojuje a zatýká čtveřice či pětice policistů. Muž nekladl odpor.

Vetřelec stačil do kamery říct: "Jsme najati zpravodajskými službami." Podle AP bezprostředně nic nenasvědčuje, že by šlo o teroristický čin. Podle agentur je motiv počínání pachatele zatím neznámý.

Vysílání televizní stanice NOS1 bylo přerušeno na více než hodinu. Televize vysílala prosbu, aby lidé byli trpěliví. Policie mezitím budovu v Hilversumu, asi 20 kilometrů východně od Amsterodamu, prohledávala.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…