No a co ta Ukrajina? Neviditelný pes ryje do svědomí západních státníků a předkládá jim účet

13.07.2015 10:53

Novinář Jiří Wagner se na serveru NeviditelnýPes.cz zamýšlí nad tím, že vlivem událostí v Řecku a kvůli islámské imigraci se dostává Ukrajina do zapomnění.

No a co ta Ukrajina? Neviditelný pes ryje do svědomí západních státníků a předkládá jim účet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka Ukrajina

„Na východě, v Donbasu, se válčí, neválčí, anexe Krymu je připomínaná jen občas, víceméně ji už všichni berou jako uzavřenou, nevratnou věc, a o tom, že Ukrajinci se propadají do stále větší bídy, se už nereferuje skoro vůbec. Ono to totiž příliš kontrastuje se zářnými zítřky, jež zemi prorokovali západní politici a mainstreamová média po převratu,“ konstatuje Wagner.

Pozastavuje se zároveň nad tím, že masakr spojený s událostmi na Majdanu dodnes nebyl vyšetřen stejně jako upálení několika desítek lidí v Oděse nebo vraždy nepohodlných novinářů. „Sestřelení letounu MH17 rovněž nebylo dosud objasněno. Nizozemští vyšetřovatelé, místo aby přijali nabídku výrobce raket BUK, který navrhuje rekonstrukci střelby a test raket, se raději obracejí na OSN, jako kdyby tato organizace dokázala do tragédie vnést světlo,“ uvádí. 

Podle Wagnera se Putin nemíní nechat zatáhnout do válečného konfliktu a zaútočit na Donbas či na členské státy NATO v Pobaltí. „Místo toho se obrací na východ a navazuje kontakty s vůdci BRICS, Šanghajské organizace spolupráce a Eurasijské ekonomické unie,“ píše Wagner.

„Evropští politici vidí, že majdanský převrat v podstatě odstranil některé oligarchy a místo nich dosadil jiné, o reformách politici jen mluví, korupce bují čím dál více a hlavní slovo v zemi dostává neonacistický Pravý sektor, který se dopouští zločinů nejen na Donbase, ale už i na západě země a cení zuby i na vládu v Kyjevě. Věru žalostný výsledek druhé oranžové revoluce,“ uzavřel.

Celý text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…