No tak to ne! Česká republika se oficiálně brání článku z Německa, který ji včera osočil z panikaření

04.01.2017 11:32

Ministerstvo vnitra se ohradilo proti faktickým chybám v textu korespondenta listu Die Welt, jejž včera v podvečer citovala česká média.

No tak to ne! Česká republika se oficiálně brání článku z Německa, který ji včera osočil z panikaření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Není pravda, že policie doporučila starostovi Uherského Brodu zakázat otevření stánků na vánočním trhu. Není rovněž pravda, že zákonná změna týkající se držení zbraní souvisí s odporným teroristickým útokem v Berlíně,“ zmínilo například ministerstvo ve své tiskové zprávě.

Práce na této záležitosti byly podle něj zahájeny před mnoha měsíci a navazují mimo jiné i na výstupy Auditu národní bezpečnosti. 

„Za poslední tři roky jsem si zvykl, že optika z Čech a z Německa bývá odlišná. A čas ukázal, že to není na škodu!“ zmínil k celé události také ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). 

Původní text ZDE.

Die Welt ve svém včerejším textu uvedl, že ministr Chovanec zjevně využívá nálady v zemi, aby z ní získal politický kapitál. „Lze pochybovat o tom, zda jde ministru vnitra Chovancovi skutečně o to, aby udělal něco preventivního proti nebezpečí terorismu v Česku, které je i podle informací jeho vlastního úřadu ve srovnání s ostatními nízké,“ uvedl mimo jiné autor textu Hans-Jörg Schmidt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…