No tedy: Klaus st. slavil a připletl se k tomu kavárník. Ten zdrhal!

17.04.2019 10:02

Komentátor Jan Jandourek se na svém facebookovém profilu svěřil se zážitkem, který se mu stal v pražské kavárně knihkupectví Luxor. A roli v něm hrál i exprezident Václav Klaus.

No tedy: Klaus st. slavil a připletl se k tomu kavárník. Ten zdrhal!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus

„Představte si, že sedíte v Luxoru v (pražské) kavárně a vykládáte polské badatelce, jak jsme tu kdysi, za minulého režimu, trpěli. O tom se příjemně povídá, když to tu zrovna není. Najednou zahlédnete povědomou postavu. Hele, Weigl. No nic. Pokračujete v líčení utrpení a zahlédnete Jana Schneidera. Že by tu měli ti dva nějaký sraz?“ ptal se Jandourek. 

„Pak už to dost houstlo. Sociolog vědecky publikující na Parlamentních listech Hampl... Postaviček jako z úděsného snu přibývalo, ale pointa záhy přišla. Nezaměnitelným hlasem promluvil Václav Klaus (st.), který měl něco společného s křtem knihy,“ sdělil Jandourek.

„Protože už jsem Polce popsal všechna utrpení, jaká se mi vybavila, byl čas k odchodu, ale kdo to tam znáte, víte, že východ je až vzadu, a bylo by nutné se tímto shlukem osobností prodrat. Poprvé v životě jsem použil výtah, na kterém je napsáno, že není určen k přepravě osob,“ uzavřel komentátor.

Exprezident Václav Klaus pokřtil svou novou knihu „Václav Klaus stále na cestách“ v pražském knihkupectví Luxor na Václavském náměstí. A po jeho boku známé osobnosti. Akce se účastnil zpěvák Ondřej Hejma, hostem byl hudebník Ivan Mládek. Nechyběla ale ani Jana Bobošíková, exprimátor Prahy Pavel Bém či poslanec ODS Jan Skopeček.

Úvodem Klaus starší upřesnil, že kniha se netýká jeho dovolených. A rovnou připomněl i svůj názor, který na vlastní dovolené i na dovolené svých podřízených vždy měl a který stále trvá. „Dovolené jsou barbarský přežitek z minulých století, který se omylem zachoval do dnešní doby,“ uvedl exprezident.

O křtu knihy jsme psali ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…