No to je fór. Ale Andreji Babišovi se to líbit nebude ani trochu. Jde o mrtvé

03.09.2015 8:02

Povedený kousek se povedl neznámé osobě, která si zadala inzerát do Mladé fronty Dnes. V něm několik mrtvých lidí gratuluje k narozeninám „Andymu ze Storchnestu“, neboli Andreji Babišovi z Čapího hnízda. Informuje o tom server Svobodné fórum s tím, že jako první na to upozornil podobně protibabišovsky zaměřený server Echo24.

No to je fór. Ale Andreji Babišovi se to líbit nebude ani trochu. Jde o mrtvé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

V inzerátu se doslova píše: „Za jeho práci, kterou vykonával a vykonává, mu děkují a do dalších let mnoho zdraví a pracovních úspěchů přejí J. Ducký, A. Veverková, E. Trenčianská, Tom. Kejla, St. Báček a jeho spolupracovníci.“ Zajímavé ovšem je, že všichni podepsaní jsou mrtví či nezvěstní.

Celý text Ladislava Jakla, který „legraci“ zřejmě inspiroval,  je ZDE

Ján Ducký byl v časech vlády Vladimíra Mečiara slovenským ministrem hospodářství. Měl se kdysi vyjádřit, že za ukradení Agrofertu z rukou slovenského státu dostane Andreje Babiše do tepláků. Sám se ale nechvalně proslavil tím, že jako šéf Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) podepsal nekryté směnky ve stamilionových hodnotách, z nichž se údajně některé dostaly i k Babišovi. Dále měl mít zájem o převzetí části českého Chemapolu, který ovšem nakonec získal Babiš. Podle serveru byl Ján Ducký zastřelen v lednu 1999 na chodbě domu, kde bydlel. Vražda nebyla nikdy objasněna.

Bývalá novinářka Anna Veverková pracovala jako mluvčí premiéra Vladimíra Špidly. S Babišem se znala dlouhá léta a prý se přátelili. Stála u vzniku hnutí ANO 2011. V roce 2012 nicméně hnutí opustila a začala Babiše kritizovat. V červnu 2013 ji srazilo auto a zraněním podlehla. Podle serveru pak na ní Babiš několikrát vzpomínal jako na vynikající novinářku.

O Eleně Trenčianské se neví, kam zmizela. Prý se ale ví, že pomáhala Andreji Babišovi s převedením Agrofertu z rukou státu do jeho vlastnictví a pak léta pracovala v archivu Petrimexu, který dříve Agrofert vlastnil.

Server připouští, že „my nemůžeme vědět, zda Andrej Babiš skutečně vraždil lidi, a proto to nelze vážně tvrdit“. Upozorňuje ale, že když si uvědomíme rozsah jeho moci, to, co udělal s českými novinami, jakým způsobem potlačuje své kritiky a jak agresivním způsobem drtí své konkurenty v podnikání, tak se nelze divit, když mu k narozeninám gratulují mrtví lidé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…