No to je rána: Uprchlíci se bojí Miloše Zemana. Opravdu

29.09.2015 7:47

Syrští uprchlíci k nám nechtějí, píší na základě informací z vládního dokumentu Hospodářské noviny. První syrské rodiny do Čech přiletí 12. října, nebude jich však 70, ale pouze 32.

No to je rána: Uprchlíci se bojí Miloše Zemana. Opravdu
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Anketa

Co bude dle vašeho odhadu největší problém pro Českou republiku na konci roku?

hlasovalo: 8710 lidí

Vláda sice schválila přijetí 70 uprchlických rodin s nemocnými dětmi z tábora v Jordánsku, rodiny však o Českou republiku zájem nemají. Doufají, že budou přesídleni do Spojených států nebo jiných západních zemí. 

Důvody, proč Syřané do Česka nechtějí, jsou prosté – například o něm příliš moc nevědí, či naopak někteří dokonce citují výroky prezidenta Zemana o tom, že běženci v Česku nejsou vítáni. 

Česko tak z důvodu nezájmu běženců zřejmě nenaplní závazek přijmout 400 lidí z uprchlických táborů mimo EU, z toho 100 by jich mělo být přijato do konce roku. Lidé v těchto uprchlických táborech totiž mají možnost si vybrat, zda chtějí azyl přijmout, či nikoliv. Tuto možnost uprchlíci, kteří již vstoupí na půdu EU, nemají. Musí požádat o azyl v zemi, do které vstoupí jako první, a v případě, že budou přesídleni v rámci přerozdělovacích kvót, stejně si zemi vybrat nemohou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…