Noční můra Zemanova odpůrce: Jakub Janda si představil, jak bude vypadat Česko za dva roky

01.03.2016 11:31

Až budeme slavit sto let od založení Československa, budou nám prý vládnout Zeman, Babiš a ruští agenti. Analytik Jakub Janda dostal od webu magazínu Respekt prostor si zaprognózovat, jak bude vypadat česká politika v říjnu 2018. Do té doby zbývá jen něco přes dva roky, ale situace se prý oproti současnosti ještě mnohem více zhorší.

Noční můra Zemanova odpůrce: Jakub Janda si představil, jak bude vypadat Česko za dva roky
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Prezidentem byl opět zvolen Miloš Zeman. Svou kampaň odstartoval v ruské nekuřácké restauraci a típaje cigaretu opakoval všemi oblíbená hesla jako ‚Zastavme všechny, kteří se nepřizpůsobí našim pravidlům a zvyklostem‘,“ začíná Respekt svou prognózu. Jeho oponenti, Respektem nazývaní „prozápadní elita“, se bohužel nedokázali shodnout na protikandidátovi, a tak je převálcoval Zeman, plující „na vlně strachu bez jakéhokoliv konstruktivního výhledu do budoucna“ a podporovaný Nejedlým a ruskými penězi.

Sněmovní volby vyhraje s náskokem deseti procent před sociální demokracií Andrej Babiš. „K lidu coby premiér poprvé promluvil ve své nové vlastní televizi, kde dělal rozhovor sám se sebou,“ líčí Respekt budoucnost. Občanům prý vysvětlil, že se o politiku už nemusejí starat. „V Agrofertu byla zavedena businessová forma klouzavého mandátu – dopoledne manažer pracuje v centrále Agrofertu, odpoledne řídí část vybrané státní instituce,“ věští dále.

V ČSSD prý došlo k dalšímu puči na schůzce v Lánech, načež se lídrem strany a místopředsedou Babišovy vlády stal Milan Chovanec. Vláda má silnou pozici, protože opozici roztříštil úspěch nacionalistů.

„Už nejsme součástí schengenského prostoru, ten má silná vnitřní pravidla pro přerozdělování uprchlíků, kterých do Evropy ročně dorazí 2-3 miliony. V našem okolí vládnou Kaczyński, Fico a Orbán, kteří si se Zemanem i Babišem rozumějí,“ přesunula se prognóza do zahraniční politiky. Mediální trh si rozdělily firmy Agrofert a Penta, které vědí o všem, co se v zemi šustne.

CELÁ PROGNÓZA JAKUBA JANDY ZDE

Na základě dohody s nimi mají volné působiště Zemanovi lidé, kteří zaplňují státní správu agenty a svými obchodními partnery. Prezident Zeman zaujme vystoupením v ruské státní televizi, kde prohlásí: „Západ je dekadentní, my jsme suverénní a nezávislí.“

Rusko je na východě stále agresivnější, Putin místo aby transformoval ekonomiku řeší jaderné zbraně. Proto ruská ekonomika směřuje ke kolapsu a Vladimíra Putina po prezidentských volbách, které v roce 2018 proběhly, střídá ještě agresivnější nacionalista. Ten definitivně umlčí opozici a v celé zemi smějí vycházet „jen správné noviny“. Aby si toho lidé nevšimli, válčí Rusko, kde se dá, aby pozvedávalo národní uvědomění. K tomu používá i „pátou kolonu na Západě“.

Na jihu Evropy prakticky přestal existovat stát Řecko, ze kterého se stal jeden velký uprchlický tábor, když balkánské země se souhlasem Německa oplotily jeho hranice.

V samotném Německu vládne kancléřka Merkelová se Zelenými, „nacionalisté“ z AfD získávají v průzkumech stabilně kolem dvaceti procent. Ve Francii jen dohoda všech ostatních zamezila prezidentování Marine Le Penové. Británii David Cameron nechal vystoupit z EU.

V Africe dochází pitná voda, což hrozí další přistěhovaleckou vlnou. Ta se vedle Evropy nevyhne ani USA. Navíc se stále zhoršuje globální klima.

Spojené státy mají první ženu ve funkci prezidenta, ale ta do rozpadající se Evropy nejezdí. Mimo USA létá hlavně do Číny, aby posílila vztahy s největším ekonomickým partnerem. Prezidentu Hollandovi, který musí řídit všechny krize, přes svého poradce vzkáže: „Prezidentka Clintonová vám Evropanům vzkazuje, ať si to vyřešíte sami.“

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …