Noční proud Jana Rejžka: Mezi jednou a čtvrtou hodinou zúčtoval se „slavíkem“ Ortelem

30.11.2015 8:28

Filmový a hudební kritik Jan Rejžek je pobouřen, že skupina Ortel získala hned dvoje ocenění v anketě Český slavík. Jedno za druhé místo mezi hudebními skupinami, další si odnesl frontman Tomáš Ortel za třetí místo mezi zpěváky. „Michale Davide, vrať se s Poupaty!“ vyzývá evidentně znechucený Rejžek známého českého zpěváka.

Noční proud Jana Rejžka: Mezi jednou a čtvrtou hodinou zúčtoval se „slavíkem“ Ortelem
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

Anketa

Umíte střílet ze střelné zbraně?

74%
hlasovalo: 12001 lidí

Rejžek se k anketě Český slavík, jež vygradovala v sobotu slavnostním galavečerem, který v přímém přenosu vysílala televize Nova, vyjádřil ještě tentýž den. „Každý národ má takového slavíka, jakéhosi zaslouží,“ konstatoval na svém facebookovém profilu krátce před půlnocí.

V neděli po druhé hodině ranní dal hudební kritik naplno průchod svému znechucení z letošních slavíků. „Zírám, že to ještě nikdo z kolegů hudebních publicistů nenapsal naplno, hlavně po dnešním tzv. úspěchu při slavíku. Ortel je krystalicky primitivní fašounský grafoman (Lando, vrať se!), který by příští rok měl zpívat hymnu s Konvičkou a Zemanem na Albertově. Nejvyšší hnus. Vedle toho je Bílá a Vondráčková s Alexandrovci málem disidentka,“ míní Rejžek.

Pověst noční sovy potvrdil kritik zkraje nového týdne, když se opět nad ránem znovu vyjádřil o frontmanovi hudební skupiny Ortel. „Tak naposledy o tom ubožákovi, kterému se tleskalo v přímém televizním přenosu. Na toho jsme fakt čekali. Pokud se tento veletrapný krylovský plagiátor, slavičí favorit a negramotný fašoun Ortel odvolává k vlasti mé, jeho údajné matce a k podobným blábolům a dávným zaprášeným landovským náckovským rekvizitám, věřím, že se ho matka zřekne. Možná si nácíček příště dá duet s Lucinkou a Helenkou s Alexandrovci. Neskonalý hnus. Michale Davide, vrať se s Poupaty!“ vyzýval známého českého zpěváka, kterého mnozí považují za exponenta komunistického režimu. Mimo jiné kvůli písni Poupata, jež se stala symbolem Spartakiády v roce 1985.

A protože mu Tomáš Ortel evidentně nedá spát, o hodinu později se Rejžek s uživateli Facebooku podělil o výsledky své investigativní práce. „Kde jsou ti všichni investigativci z Lidovek a MFD, Reflexu a Týdne? Ten vepř tzv. Ortel se doopravdy jmenuje Hnídek, je to syn provařeného estébáka. Jsme doma,“ konstatoval hudební a filmový kritik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…