Nohavica je teď Karel Gott. A ty idiote... Ondřej Hejma rozmáznul jak Jarkovu, tak svou medaili. A principála Hrušínského

06.11.2018 10:17

Hostem Luboše Xavera Veselého na XTV.cz byl zpěvák Ondřej Hejma, jehož před několika dny ocenil u příležitosti 28. října prezident Miloš Zeman.

Nohavica je teď Karel Gott. A ty idiote... Ondřej Hejma rozmáznul jak Jarkovu, tak svou medaili. A principála Hrušínského
Foto: Vít Hassan
Popisek: Ondřej Hejma

„Je to dlouhý příběh. Dozvěděl jsem se o tom v srpnu a čekal jsem, že to bude mít dramatické zápletky. Dohodli jsme, že to utajíme. I vlastním dětem jsem to řekl půl hodiny před ceremoniálem. Nechtěl jsem poslouchat ty strašný řeči, který kolem toho byly v médiích. Pak jsme tam šli, říkal jsem si, jestli přilítnou rajčata, vajíčka... Říkal jsem si, co je to za dobu, že jdu převzít od demokraticky zvoleného prezidenta vyznamenání a vůbec takto přemýšlím,“ uvedl Hejma k převzetí ocenění.

Anketa

Reprezentuje prezident Miloš Zeman Českou republiku ve světě kvalitním způsobem?

92%
8%
hlasovalo: 14344 lidí

Video najdete ZDE.

Podle svých slov mezi oceněnými potkal řadu svých známých a kamarádů. Zároveň dodal, jak jej dojala hudba – Ktož jsú Boží bojovníci i obě hymny. „Bylo to velice důstojné, velice pěkné,“ sdělil. Hejma nyní nečeká, že by jej jeho kolegové ze Žlutého psa opustili. „Nenávistná kampaň byla obrovská, protizemanovská masáž monstrózní,“ podotkl také k tomu, co se dělo před státním svátkem.

Své pak Hejma řekl k sociální demokracii a k jejímu stavu. „Hamáček musí nyní zabojovat. Musí ukázat, že se Babiše nebojí, že není Sobotka, a musí něco prosadit,“ poznamenal jasně Hejma. „Nejsem odborník na sociální demokracii, ale vím, že jsou v těžké situaci, dostali ránu po čuni s tím Pochem,“ dodal Hejma. Na exhejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška by si už nevsadil. „Opakovaný vtip už není vtipem,“ řekl.

Anketa

Vadí vám, že Jarek Nohavica osobně přijal medaili od Putina?

6%
94%
hlasovalo: 25733 lidí

Následně si Hejma rýpnul do principála Divadla na Jezerce Jana Hrušínského. „Je zlej, protože ví, že v divadelní branži jsou ty protizemanovské nálady, tak na tu notu hraje,“ vyjádřil se Hejma k Hrušínského slovům, že do divadla nechodí na představení fanoušci prezidenta Miloše Zemana. „To je taková kravina, že by se ten člověk měl stydět,“ vyjádřil svoje mínění.

Řeč přišla i na ocenění Jarka Nohavici prezidentem Ruské federace Vladimirem Putinem. Vyjádřil se hlavně k tomu, že Newsweek uvedl, že jestli Nohavica pojede k Putinovi, Kreml získá užitečného idiota.

„To jsem četl, článek v polštině. To je normální latinka. Ten užitečný idiot tady skutečně je, a to ten redaktor polskej. Nechal se od někoho nakrmit, podle mě z Respektu u nás, protože je tam Respekt citovanej. A oni mu řekli, ať mu to natřou, že tady v Česku nemůžeme, protože ho tady lidi milujou. V Polsku taky, ale třeba ne tolik. Ten Polák se propůjčil, napsal tuhle volovinu,“ zmínil.

Anketa

Máte rádi Jarka Nohavicu?

93%
7%
hlasovalo: 16747 lidí

„Oni to píšou tak, že je tady nějaká ruská lobby, která ho honila tak dlouho, jako by neměl vlastní rozum,“ dodal.  

„Po Trumpovi také lidé řvou, ale on ví, že mít solidní vztahy s Ruskem je dobrá věc,“ podotkl Hejma s tím, že protiruskou hysterii, jak ji známe od Mirky Němcové a novodobých borců, je potřeba utlumit. „K Rusku přistupovat obezřetně, ostražitě, nenadbíhat, ale neprovokovat, neničit“ dodal. Nohavica je podle něj borec. „Mě zarazilo, překvapilo, jak obrovskej úspěch evidentně v tom Polsku má. Staví jej to na úroveň Karla Gotta, kterej vždycky jezdil do těch německy mluvících zemí. To je ten mezinárodní úspěch, to je v muzice vysoká meta,“ poukázal Hejma na úspěchy Nohavici v sousedním Polsku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…