Nora Fridrichová v reportáži zdrbla Okamuru. Ten na oplátku prozradil, jak natáčení probíhalo

19.01.2014 22:14

Šéf Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura zatím svými razantními frázemi jen sbírá politické body. Zřejmě proto se podle České televize stal nejoblíbenějším českým politikem. Ještě se totiž politicky nestihl ušpinit. Na tuto reportáž v pořadu 168 hodin ostře zareagoval sám Okamura. Je to podle něj kýbl smyšlené špíny na politickou objednávku.

Nora Fridrichová v reportáži zdrbla Okamuru. Ten na oplátku prozradil, jak natáčení probíhalo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Šéfa Úsvitu dopálilo, že ho poslanci téměř vypískali, když chtěl, jak uvedl, hájit zájmy seniorů

Okamura je podle České televize typem přímé demokracie švýcarského střihu. Jeho politika a sliby se českým zklamaným voličům líbí, protože znějí lákavě. Má prý metodiku jednoduchou: Když se objeví negativní jev, Okamura vzápětí přispěchá s razantním řešením. Specialistka na nonverbální komunikaci Noemi Zárubová zase míní, že prostě říká, co chtějí lidé slyšet. „Okamura je typ antisystémového politika,“ řekl v ČT novinář Bohumil Pečinka. „On nechce reformovat systém, ale on ho chce narušit,“ dodal.

Podle České televize navíc nerad čelí kritice své osoby. Třeba na Facebooku. A právě tam sám Okamura na reportáž v televizi upozorňoval.

„Dnes večer na mě vylijí první kýbl smyšlené špíny na politickou objednávku,“ napsal. Podle něj se kvůli anketě o nejdůvěryhodnějšího politika v ČR stal cílem špinavých pomlouvačných kampaní od ostatních politických stran a s nimi propojených lidí. „Dnes večer budete svědkem `prvního dílu`,“ napsal Okamura s tím, že ho nepřekvapuje, že dehonestační kampaň vede Česká televize.

Okamura na svém Facebooku líčí, jak za ním přijela šéfredaktorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová a začala mu klást otázky, jaký je fašista, rasista, xenofob a populista. „Dokonce se mě Nora Fridrichová začala na kameru ptát, proč navrhujeme pořád nějaké zákony, když jsme opozice a jestli to prý není populismus, nebo co si to dovoluji, že se proti mediálním lžím bráním na svém Facebooku,“ píše.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…