Nová Unie obhájců ČR chce upozorňovat na chyby žalobců

09.06.2014 11:56

Nově založená Unie obhájců ČR chce upozorňovat na chyby v postupech státního zastupitelství. Podle jejího prezidenta, advokáta Tomáše Sokola, ztratili žalobci sebereflexi. Na dnešní tiskové konferenci uvedl, že tyto chyby jsou systémové a namísto omluvy či kárných řízení přichází snaha je legalizovat. Zmínil se mimo jiné o nezákonném trestním stíhání policejního exprezidenta Petra Lessyho.

Nová Unie obhájců ČR chce upozorňovat na chyby žalobců
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Advokát Tomáš Sokol odchází od soudu

"Státní zastupitelství jako složka přestává vnímat, že se dějí chyby, nereaguje na ně a jeví se jí to, jako že je to v pořádku," prohlásil Sokol. "Systém se chová jinak, než by se chovat měl, systém se nechová fér," dodal.

"Tento styl uvažování se pozvolna mění v trend, kterým je snaha o disbalanci, o porušení rovnováhy," doplnil viceprezident unie Lukáš Trojan. Zájmový spolek chce dávat podněty České advokátní komoře a představitelům státu.

Vedle Sokola a Trojana jsou zakládajícími členy unie advokáti Tomáš Gřivna, Marek Nespala, Filip Seifert, Petr Toman a Václav Vlk. Mezi postupy, které unie kritizuje, dnes vedle kauzy Lessyho zmínili i trestní stíhání exposlanců ODS Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksy či někdejšího generálního ředitele Vězeňské služby Luďka Kuly.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…