Nová čísla: Komunisté zakrsli, Úsvit ve sněmovně, Okamura v problémech, ANO dominuje před ČSSD

16.02.2016 10:34

Pokud by se volby do Poslanecké sněmovny konaly nyní, uspělo by s velkou pravděpodobností až sedm politických subjektů. Povinnou pětiprocentní hranici by zřejmě překročilo i hnutí Úsvit – Národní koalice. Ukázal to průzkum agentury Phoenix research.

Nová čísla: Komunisté zakrsli, Úsvit ve sněmovně, Okamura v problémech, ANO dominuje před ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslava 1. máje v podání KSČM na pražském Výstavišti u Křižíkovy fontány

Nejlepší změřený výsledek má hnutí ANO 2011, a to 24,8 procenta (ve volbách 2013 získalo 18,65 procenta). Podpora hnutí Andreje Babiše zůstává stabilní. Druhého nejlepšího výsledku dosáhla strana premiéra Bohuslava Sobotky, ČSSD. V tuto chvíli by ji volilo 18,4 procenta respondentů (oproti 20,45 procenta v předčasných volbách 2013). Bronzovou příčku v únorových preferencích získala KSČM se zjištěným ziskem 10,5 procenta (v roce 2013 to bylo 14,91 procenta). Čtvrté místo obsadila a komunisty dotahuje ODS s naměřenými 10 procenty (v roce 2013 získala 7,72 procenta).

  • celý výzkum ZDE

Na páté místo se dostala TOP 09. Pokud by však kandidovala samostatně bez svého dlouhodobého volebního partnera, hnutí Starostové a nezávislí (STAN), dosáhla by aktuálně 5,9 procentní podpory (v roce 2013 to bylo 11,99 procenta). Její popularita po nástupu nového vedení strany nadále klesá. Šestou pozici si dlouhodobě drží vládní KDU-ČSL se zjištěným ziskem 5,2 procenta (v roce 2013 získala 6,78 procenta). Skupinu stran, které by s velkou pravděpodobností zasedly ve sněmovně, uzavírá hnutí Úsvit – Národní koalice s naměřenými hraničními 5 procenty (ve volbách 2013 toto uskupení získalo 6,88 procenta).

Aktuální měření bylo provedeno na vzorku 1015 respondentů ve dnech 1.2. - 12. 2. 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…