Nová éra alimentů? Podle některých by se měly počítat podle matematického modelu

25.04.2015 7:22

Alimenty by se měly vypočítávat podle nových pravidel, která teď připravují poslanci sociálního výboru. Nový systém by prý měl být spravedlivější než ten dosavadní. Výživné by se mělo určovat podle pevně stanoveného matematického modelu. Při jeho sestavování se mají využít zkušenosti ze zahraničí. Informuje o tom server Idnes.cz.

Nová éra alimentů? Podle některých by se měly počítat podle matematického modelu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Chanovské děti se chtěly vyfotografovat v oblečení jedné z kandidujících stran.

S nápadem na změnu pravidel přišli před časem advokáti, kteří se specializují na rozvodové spory. Podle serveru získali spojence přímo v šéfovi sociálního výboru Jaroslavu Zavadilovi. Podle něj má být nový model spravedlivější.

„Chtěli bychom projednat možnost, že by se o rok odložil návrh zákona o náhradním výživném a připravil se znovu, komplexněji i s novými tabulkami pro výpočet výživného. Bylo by to jedno z možných řešení, aby se podařilo zahraniční zkušenosti rychle zapracovat i do českých reálií,“ řekl Zavadil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…