Nová místopředsedkyně ČSSD promluvila: O pozemku, zdraví i Babišovi

22.04.2015 19:33

Místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová zavítala do středečního Interview ČT24. Prozradila své plány v politice a stranou její pozornosti nezůstala ani specifická koupě pozemku, které věnovala pozornost. Arnoštová zkritizovala deník Právo a ostrá slova padla i na adresu těch, kteří si myslí, že se v českém zdravotnictví plýtvá penězi.

Nová místopředsedkyně ČSSD promluvila: O pozemku, zdraví i Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Teska Arnoštová

V ČSSD prý má na starosti spolupráci s Mladými sociálními demokraty a dalšími organizacemi propojenými s ČSSD. „Myslím si, že ČSSD může nastolit mezigenerační témata, která mohou hrát roli i v příštích volbách,“ poznamenala. Za podstatné považuje to, aby politici možná méně mluvili, zato fundovaněji, a aby naplňovali potřeby voličů.

K tomuto se koalice zavázala a hotovo

Počítala také s tím, že se jako místopředsedkyně strany dostane pod drobnohled veřejnosti. Ve své kauze nákupu pozemku ale má svědomí čisté. Média prý poskytovala zavádějící údaje. Podstatné informace sdělila policii v podaném trestním oznámení. „Pozemek byl pořízen standardní kupní smlouvou. Specifikace pozemku, jak o ní mluvil deník Právo, nebyla pravdivá. Každý pozemek je určen k nějakému účelu a v mém případě šlo o nějakých 500 metrů čtverečních. Další část pozemku nebyla určena ke stavbě. Já si ale myslím, že jsou ve společnosti důležitější témata veřejnosti, než je koupě tohoto pozemku,“ uzavřela toto téma.

Následně se rozpovídala o zdravotnictví a odmítla zároveň názor ministra financí Andreje Babiše (ANO), podle něhož zdravotnictví spolyká zbytečně příliš mnoho peněz. „Já jsem odpůrcem toho, aby někdo říkal, že zdravotnictví je jen černá díra. Zdraví je to nejcennější, co máme, takže jsem zastáncem toto, aby se navýšily peníze do zdravotnictví." Ministerstvo zdravotnictví prý usiluje o to, aby se různé procesy i v této oblasti zefektivnily, ale nejde to ze dne na den.

Pokud jde o navýšení plateb za státní pojištěnce, ČSSD od tohoto požadavku rozhodně neustoupí, když na to přistoupili i koaliční partneři v koaliční smlouvě. A pokud jde o útoky ANO ve věci zdravotnictví, problém prý je, že hnutí používá pouhá tvrzení, která neopírá o fakta. Faktem např. je, že padlo trestní oznámení na nákup přístrojů v ostravské nemocnici v době, kdy ji vedl současný ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, a toto bylo odloženo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…