Nová přestřelka Hradu a "buranských novinářů" je tu. Došlo na silná slova

13.10.2016 16:15

Prezident Miloš Zeman přijel pozdě na pohřeb Michala Kováče do Bratislavy, za což se dočkal kritiky. Následně se jej však zastal jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Nová přestřelka Hradu a "buranských novinářů" je tu. Došlo na silná slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a Jiří Ovčáček

„Buranským novinářům je Michal Kováč absolutně ukradený. Celý pohřeb jen opět zneužívají k antizemanovským útokům. Ostuda,“ napsal Ovčáček.

Zemana zkritizovalo mimo jiné SvobodnéFórum.cz. „Hranice buranství posunuta,“ napsal totiž k pozdnímu příchodu dvou českých státníků, Miloše Zemana a Václava Klause, komentátor serveru Vilém Besser.

„Pokud si někdo myslel, že Miloš Zeman už nedokáže překonat míru své neomalenosti, bude po dnešku vyveden z omylu. Český prezident v doprovodu svého předchůdce totiž dorazil na státní pohřeb bývalé hlavy státu Slovenska Michala Kováče pozdě. Ve chvíli, kdy se uráčili Zeman s Klausem přijet, rakev s exprezidentem našeho východního souseda už odnášeli. Jiří Ovčáček to obratně zdůvodnil špatným počasím při přistání v Bratislavě,“ komentuje Besser s tím, že Miloš Zeman se zkrátka rozhodl dělat ostudu po celém světě.
 
Původní text ZDE.
 
Po několika kontroverzních výrocích podle jeho slov přitvrdil. „Začal totiž dokazovat, že si neváží nikoho, kdo mu nepřináší sebemenší prospěch. Po neúčasti na pohřbu Šimona Perese, kterou omluvil svým výletem na Rhodos, nyní dosáhl až na samé dno buranství,“ zmínil Besser s tím, že Zemanovi právě mocně „pomáhá“ Klaus. Z jejich spřátelení tak prý vzniká dojem, že se tak stalo proto, aby mohli pošpinit dobré jméno naší země v zahraničí.
 
„Mnoho lidí sice nad chováním českého prezidenta mávne rukou a jeho nehoráznost přičte k dřívějším prohřeškům, ale takové ‚chování‘ nelze akceptovat. Prezident republiky, bohužel i tento, je reprezentantem všech lidí v zemi a mnohdy určuje, jaký je náhled světa na celé naše obyvatelstvo,“ uzavřel Besser.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…