Nová šéfka ÚSTR bude informovat o aktuální situaci v instituci

03.05.2013 6:25

O aktuální situaci v Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) bude dnes novináře informovat jeho nová ředitelka Pavla Foglová, která v dubnu nahradila odvolaného ředitele Daniela Hermana. O činnost ústavu se kvůli odvolání bývalého ředitele přou politici i odborníci.

Nová šéfka ÚSTR bude informovat o aktuální situaci v instituci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cedule ÚSTR

Foglová chce dnes společně s novou šéfkou Archivu bezpečnostních složek Světlanou Ptáčníkovou a novým náměstkem Zdeňkem Hazdrou informovat o hospodaření instituce a personálním obsazení.

Vládní ODS a opozice se navzájem obviňují z úsilí o politický vliv na instituci

Situace v ÚSTR, instituci, která dlouhodobě vyvolává emoce, je posledních týdnech vyhrocená. Spory o ÚSTR vyvrcholily odvoláním ředitele Hermana a jmenováním Foglové. Nová šéfka následně odvolala několik dalších zaměstnanců.

Vládní ODS a opozice se navzájem obviňují z úsilí o politický vliv na instituci. Proti změnám se postavila i část zaměstnanců. Kvůli odchodu Hermana odstoupili všichni členové druhé vědecké rady, která je poradním týmem ÚSTR. Úkolem ÚSTR, který je zřízen zákonem, je zkoumat nestranně dobu komunismu a nacismu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…