Nová verze původu covidu-19. Vypátral ho zdroj přímo z WHO

19.03.2021 13:37

Deník India Today přichází se zajímavou zprávou. Expert Světové zdravotnické organizace odhalil, odkud se v Číně pravděpodobně vzal covid. Prý z farem v jižní Číně. Podezřelí nejsou tak jen netopýři a luskouni, ale i cibetky a bambusové krysy.

Nová verze původu covidu-19. Vypátral ho zdroj přímo z WHO
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Peter Daszak, člen týmu Světové obchodní organizace (WHO)

Peter Daszak, člen týmu Světové obchodní organizace (WHO), který odcestoval do Číny, aby zjistil původ nemoci covid-19, řekl americké tiskové agentuře, že zástupci WHO našli nové důkazy naznačující, že farmy chovající divokou zvěř v jižní Číně dodávaly zvířata prodejcům na trhy ve Wu-chanu  – kde se objevilo rané ohnisko covidu-19.

Daszak dále uvedl, že rovněž čínská vláda se domnívá, že tyto farmy pro chov divokých zvířat „jsou nejpravděpodobnější cestou, jak by se koronavirus u netopýrů v jižní Číně dostal k lidem ve Wu-chanu“ a dodal: „Myslím si, že SARS-CoV-2 se poprvé dostal k lidem v jižní Číně. Vypadá to tak.“

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí
„Čína propagovala chov divoké zvěře jako způsob, jak vymanit venkovské obyvatelstvo z chudoby... Farmy chovají exotická zvířata, jako cibetky, dikobrazy, luskouny, mývalové a bambusové krysy. A chovají je v zajetí,“ cituje indické médium Daszaka. India Today dále uvádí, že se očekává, že WHO zveřejní zprávu o vyšetřovacích nálezech týmu v nadcházejících týdnech.

Delegace WHO navštívila Čínu v lednu tohoto roku s cílem zjistit původ covidu-19. Podle Daszaka čínská vláda v únoru 2020 farmy pro chov divokých zvířat odstavila z provozu. „Vláda poté zaslala zemědělcům pokyny, jak zvířata pohřbít, zabít nebo spálit tak, aby se nešířila nemoc,“ uvedl Daszak.

Tým WHO proto věří, že farmy pro chov divokých zvířat poskytly dokonalé spojení mezi netopýrem infikovaným koronaviry v Yunnanu (nebo sousedním Myanmaru) a wuhanským zvířecím trhem, píše indický deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …