Nová zastupitelstva budou dnes volit lidé ve čtyř desítkách obcí

14.03.2015 6:03

Obyvatelé čtyř desítek obcí si dnes po pěti měsících půjdou vybrat nové zastupitele. Hlasovat budou tam, kde se loni vybraná zastupitelstva kvůli rezignaci části svých členů buď vůbec nesešla, nebo rozpadla.

Nová zastupitelstva budou dnes volit lidé ve čtyř desítkách obcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost, ilustrační foto

Volit se bude v obcích Třebnouševes, Hvězdonice, Drahňovice, Kmetiněves, Opočnice, Xaverov, Tehovec, Hruška, Domašov nad Bystřicí, Doubice, Babylon, Tuřany, Kopidlo, Sušice na Uherskohradišťsku, Dřínov, Křimov, Mrzky, Hrušov, Křížkový Újezdec, Nučice, Pohoří, Malá Vrbka, Tavíkovice, Kopřivná, Roudná, Janův Důl, Maňovice, Těškov, Hamry, Lhota, Bečice, Přední Výtoň, Tvorovice, Chvalnov-Lísky, Březová, Honětice, Mačkov, Rokle, Mořice, Slatinky a Teplice nad Bečvou.

Ve většině obcí budou mít lidé na výběr ze dvou či tří kandidátek, v devíti obcích dokonce ze čtyř. V pěti obcích se ale museli spokojit jen s jednou kandidátní listinou. Alespoň jedna politická strana nebo hnutí kandiduje v 15 obcích.

Hlasovat se bude od 07:00 do 22:00, výsledky se poté tradičně začnou objevovat na oficiálním volebním webu. Kompletní by měly být k dispozici nejpozději v neděli nad ránem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …