Nové Události ČT zklamaly. Sledovanost stále klesá

04.05.2012 23:15

Nově vyhlížející Události České televize měly nalákat miliony diváků, místo toho zatím sledovanost spíše klesá. V žebříčku sledovanosti zpravodajských relací podle výzkumu společnosti Mediaresearch se Události ČT propadly hluboko pod Televizní noviny TV Nova. Za absenci lidí u obrazovek podle mluvčí televize Michaely Fričové může jaro a atraktivní hokejové relace umístěné v programu ve stejném čase.

Nové Události ČT zklamaly. Sledovanost stále klesá
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

„Nepředpokládali jsme nějaké skokové zvýšení sledovanosti nových Událostí,“ uvedl pro server Aktuálně.cz ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Premiéru nových Událostí 1. dubna sledoval na ČT a ČT 24 celkem 1 milion 56 tisíc diváků. Během měsíce se však průměr sledovanosti ustálil na 736 tisících diváků. Podle mluvčí České televize Michaely Fričové počet diváků v dubnu každoročně klesá, protože lidé tráví více času venku.

„V dubnu je u obrazovek obecně výrazně méně diváků než v březnu. Hlavně z těchto důvodů nemůžeme striktně porovnávat Události v těchto dvou měsících,“ uvedla Fričová, podle jejíchž slov jsou oproti loňskému roku letos čísla ještě o 30 tisíc diváků příznivější.

Podle informací Aktuálně.cz byla průměrná dubnová sledovanost zpráv na Prima family o 126 tisíc vyšší než u ČT: zprávy na Primě si v dubnu zapnulo v průměru 862 tisíc lidí denně. TV Nova má před ČT náskok dokonce větší než milion diváků, její průměrná sledovanost v uplynulém měsíci byla bezmála 1,8 milionu diváků, čímž Nova mírně překročila 50procentní podíl na sledovanosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…