Nové informace k sexuálním útokům migrantů. Nic moc optimistického

13.07.2016 13:18

Z aktuální zprávy Spolkové kriminální policie (BKA) vyplývá, že se na sexuálních útocích v Kolíně nad Rýnem, Stuttgartu a dalších německých městech v průběhu silvestrovských oslav podílelo nejméně 2000 migrantů. Zatím však bylo zajištěno pouze 120 podezřelých.

Nové informace k sexuálním útokům migrantů. Nic moc optimistického
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci na cestě k tunelu pod kanálem La Manche

Informace přinesl německý deník Süddeutsche Zeitung, který také uvádí, že terčem sexuálního násilí se stalo přibližně 1200 žen a dívek. „Existuje však jen malá šance, že se podaří policistům vypátrat i zbylou většinu strůjců hromadného sexuálního obtěžování. Jak připustil prezident BKA Holger Münch, pro německé vyšetřovací orgány je velmi obtížné tyto případy objasnit,“ uvádí německý deník a dodává, že v Kolíně nad Rýnem bylo napadeno 650 žen, dalších 400 v Hamburku a zbytek v Düsseldorfu, Stuttgartu dalších městech.

Z celkového počtu nahlášených 1200 trestných činů bylo 642 výlučně sexuální povahy, ale předvedeno bylo pouze 47 pachatelů. Většinu trestných činů tvořila kombinace sexuálního napadení a loupeže, což představovalo v součtu 239 případů. Policii se podařilo předvést pouze 73 podezřelých, z nichž mnozí přišli do Německa ze zemí severní Afriky. „Drtivá většina z nich v naší zemi pobývala méně než jeden rok a dorazili k nám v rámci migrační vlny,“ prohlásil Münch a odmítl tak argumenty těch, kteří se pokoušeli bagatelizovat spojení migrantů s útoky.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Jak již bylo zmíněno, policii se podařilo identifikovat 120 pachatelů. Do dnešního dne ovšem stanuli před soudem jen čtyři z nich. Sexuální útoky ze silvestrovské noci podle šéfa BKA nebyly organizovány zločineckými skupinami, ale udály se impulzivně. Nicméně ministr vnitra Heiko Mass v minulých měsících naznačoval, že svoji roli mohl hrát i organizovaný zločin. Přes tyto negativní zkušenosti si mnozí trvají na tom, že by do Německa měli přicházet migranti v hojném počtu i nadále. Patří mezi ně například šéf Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky Frank-Jürgen Weise.

Weise tvrdí, že německá ekonomika se bez nových migrantů neobejde. Jeho výroky pronesené v rozhovoru pro internetový deník RP online působí poněkud bizarně, protože doposud si z více než milionu a čtvrt uprchlíků našlo práci jen asi 30 000. Byť i samotný Weise připouští, že úspěšně vstoupit na německý pracovní trh představuje pro migranty značný problém. „Je nutné, aby se co nejdříve naučili německý jazyk a přizpůsobili se německé kultuře. V neposlední řadě se musí vzdělávat a získat potřebné dovednosti k uplatnění na trhu.“

Celý text v němčině je ZDE.

Za největší problém považuje Weise integraci cizinců do německé společnosti. Dle svých slov není spokojený se současným tempem i způsobem integrace migrantů. Zároveň upozorňuje na skutečnost, že u více než 60 % nově příchozích migrantů ze zemí Blízkého východu a afrického kontinentu není možné ověřit jejich pravou totožnost, protože s sebou nemají žádné doklady. „Pro vládu je tak velmi obtížné zjistit, kdo ti lidé jsou, a ještě více to prodlužuje již tak zdlouhavý azylový proces,“ konstatuje Weise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…