Nové pochybnosti kolem vraždy Romana Housky

21.03.2014 10:13

Minulý týden policisté zadrželi vraha, který měl loni zavraždit vlivného člena ČSSD Romana Housku. Přiznal se sám. Podle policie je vrahem muž, který Housku podle svých slov nikdy v životě neviděl. Potkali se prý náhodou. Kriminalisté však doposud neupřesnili motiv konfliktu. Nad vraždou tak stále visí otazníky.

Nové pochybnosti kolem vraždy Romana Housky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prostor ohraničený policejní páskou

Podle deníku Právo převažuje názor, že údajný pachatel zabil podnikatele na něčí objednávku. Obviněný z vraždy se měl ale podle policie s Houskou potkat zcela náhodně. Kriminalisté ovšem neupřesnili, co bylo spouštěčem konfliktu.

„Jde o těžko uvěřitelnou verzi. Muselo by se najít hned několik náhod najednou, navíc stále postrádám alespoň trochu přijatelný motiv,“ řekl Právu nejmenovaný zdroj.

Ten novinám také potvrdil, že policii na stopu vraha přivedla DNA na paralyzéru, který pachatel na místě zanechal. „Jde o to, jestli Housku zabil náhodou, jak tvrdí, nebo jestli vraždil na zakázku,“ dodal novinám zdroj.

Roman Houska byl zastřelen 18. listopadu večer před garáží svého domu v chomutovské čtvrti Kamenný vrch. Muži za vraždu hrozí až 18 let vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …