Nové preference. Potěší zejména ODS, zklamou všechny bojovníky s imigrací

13.02.2016 21:39

Další průzkum ukazuje, že předseda ODS Petr Fiala může být spokojen. Podle lednového průzkumu TNS Aisa by strana získala 10,5 procenta, což by jí stačilo na třetí místo za vítězným hnutím ANO se třiceti procenty hlasů a druhou ČSSD se 20 procenty. Lidovci by do Sněmovny prošli tak říkajíc o prsa.

Nové preference. Potěší zejména ODS, zklamou všechny bojovníky s imigrací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

Pokud by se v lednu konaly volby, podle Agentury TNS Aisa by se zrodilo jedno překvapení. Občanští demokraté by v nich skončili třetí. Podle deníku Právo by zvítězilo hnutí ANO Andreje Babiše a druhý by skončil současný premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se dvaceti procenty. Třetí ODS by se mohla těšit ze zisku 10,5, procenta hlasů.

„Už v průběhu loňského roku jsme sledovali, že ODS začíná nabírat dech a pomalu se zvedat. Nicméně bych s hodnocením počkal, jak bude vypadat další trend, vzhledem k tomu, že měli nedávno kongres,“ vyjádřil se ředitel TNS Aisa Bronislav Kvasnička.

Čtvrtí by se umístili komunisté s 9,5 procenty. Pátá TOP 09 by získala rovných 9 procent. Poslední stranou, která by prošla branami Sněmovny, jsou podle průzkumu lidovci se ziskem 5,5 procenta hlasů.

Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury by získala 3,5 procenta a jen o půl procento méně by získal Úsvit-Národní koalice s Miroslavem Lidinským v čele. Piráti a Strana zelených by získali 2,5 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…