Nové silnice a byty a boj s drogami. S tím vyráží ČSSD do další fáze kampaně

13.09.2014 13:16

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka pro příští rok slíbil "tvrdé tažení" proti výrobcům a dealerům drog. Přislíbil také pomoc státu krajům s opravou silnic a obcím s výstavbou sociálního bydlení. Hovořil o tom dnes na zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD při startu druhé fáze kampaně pro letošní komunální a senátní volby.

Nové silnice a byty a boj s drogami. S tím vyráží ČSSD do další fáze kampaně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér přijel se dvěma ministry

Sociální demokraté se podle premiéra zasadí také o zavedení registru přestupků a o posílení policistů v problémových lokalitách. "Potřeba je také ´tvrdý postup´ proti lichvě a zneužívání exekucí," řekl Sobotka. Chce rozšířit trestání lichvářských praktik mimo jiné posílením dohledu ČNB nad poskytováním půjček a zavést místní příslušnost exekutorů. Tu má podle předsedy Senátu Milana Štěcha (ČSSD) přinést novela senátorů, kterou bude horní komora projednávat v říjnu.

Mladí by měli získat výhodné půjčky na bydlení z fondu rozvoje

Státní fond rozvoje bydlení by měl podle Sobotky začít poskytovat půjčky mladým rodinám na pořízení nového bydlení. "Rádi bychom nastartovali program z prostředků EU, který nabídne obcím možnost, aby budovali kapacity v oblasti sociálního bydlení," řekl premiér. Podle něj jsou už vyjednány finanční prostředky v rámci unijní Dohody o partnerství. "Počítáme s tím, že vyčleníme na oblast sociálního bydlení kolem 16 miliard korun," uvedl.
"Byl bych velmi rád, kdyby stát příští rok pomohl i krajům s opravou silnic druhé a třetí třídy. Máme na to finanční prostředky, jenom je potřeba je dobře naplánovat," uvedl mimo jiné Sobotka.

Nadcházející komunální a senátní volby označil Sobotka za klíčové pro ČSSD kvůli možnosti další realizace sociálního rozměru její vládní politiky. Sociální demokraté budou v senátních volbách obhajovat svou většinu v horní komoře. V komunálních volbách podle Sobotky postavili zhruba 1300 kandidátek a obhajovat budou místa ve vedení 300 měst a obcí. Sociální demokracie na senátní a komunální volby vydá dohromady 60 milionů korun.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …