Nové vedení straně prospěje, myslí si Peake

19.05.2011 8:10

Podle šéfky poslaneckého klubu Věcí veřejných Karolíny Peake nové vedení straně jedině prospěje. Bude jasné, čitelné a stabilní. Ať už bude šéfem kdokoli.

Nové vedení straně prospěje, myslí si Peake

"Po volbě bude situace určitě lepší," řekla Peake v České televizi. "Bude stabilní viditelné vedení a to pak bude moci řešit koaliční smlouvu." Na středečním jednání K9 se totiž koaliční strany dohodly, že nebudou zpracovávat dodatek ke smlouvě, dokud nebudou mít Věci veřejné nové vedení.

"K9 včera proběhla výborně, po dlouhé době se tam dělala politická práce, mám z toho dobrý pocit," popsala středeční jednání. "Byla bych velmi nerada, kdyby se situace zase vyhrocovala přes mediální kauzy."

Volba bude férová

Internetová volba podle ní bude férová. Pochybnosti o regulérnosti online hlasování se vynořily zejména po nahrávce z březnového jednání strany, kde měla Kateřina Klasnová navrhovat, že volbu předsedy by měly VV nechat proběhnout regulérně, tedy vyvolala debaty, zda to dosud regulérně neprobíhalo. Véčkařů se totiž strana ptala např. zda vstoupit do koalice, jak formovat reformy atd.

"Volba bude férová proto, že soutěží několik silných kandidátů. Ta nahrávka s tím není v rozporu. Bylo to myšleno tak, že půjde do souboje několik silných kandidátů, že to nebude jen plebiscit s předem jasným vítězem," vysvětlila Peake. 

Na šéfa strany kandiduje sama Peake, svou funkci obhajuje i stávající předseda Radek John a olomoucká poslankyně Dagmar Navrátilová.

Čtěte:

Véčkaři zvolí předsedu strany. Už dnes

Bárta nechce být předsedou VV. Volte Johna, řekl

K9 řešila zdravotnictví. Personální změny jindy. Přišel i Tluchoř

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…