Nově zvolení pražští radní dnes budou řešit až 90 materiálů

28.11.2014 6:43

Na svém zasedání se dnes sejde nová pražská rada složená z členů koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strana zelených, ČSSD a STAN). Na jednání by měla řešit téměř 90 materiálů, které podědila po minulé radě složené ze zástupců TOP 09 a které si mezi sebou noví radní rozdělili podle jednotlivých kompetencí. Jednání začne ve 12:00.

Nově zvolení pražští radní dnes budou řešit až 90 materiálů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Na jednání bude nové vedení města řešit například dodávky elektřiny a plynu pro lampy veřejného osvětlení. Rovněž by se rada měla zabývat finančními příspěvky Ministerstva kultury na opravu pražských památek nebo bezplatným pronájmem Rytířského sálu na Staroměstské radnici a jeho programem na příští rok.

Rada se sešla rovněž v noci ze středy na čtvrtek, a to poté, kdy byla na středečním jednání zvolena nová primátorka Adriana Krnáčová (ANO) a ustavena jedenáctičlenná rada města. V rámci jednání si čerstvě zvolení radní odhlasovali rozdělení kompetencí a schválili změnu jednacího řádu rady. Nově tak mohou na neveřejné jednání rady chodit předsedové koaličních zastupitelských klubů a místopředseda kontrolního výboru, a to v případě, že klub nemá předsedu. Důvodem změny je, že předsedu kontrolního výboru zastupitelé ve středu nezvolili.

V jedenáctičlenné radě má pět členů včetně primátorky ANO, zástupci ČSSD a Trojkoalice pak obsadili vždy jeden post náměstka primátora a dvou radních. V 65členném zastupitelstvu pak má koalice pouze nejtěsnější většinu 33 hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…