Novému šéfovi ŘSD vzrostl plat na 200 tisíc korun. Půl roku zpátky měl necelou polovinu

20.04.2014 6:27

Šéf Ředitelství silnic a dálnic si platově polepšil. Za poslední půlrok se mu měsíční mzda vyšplhala z 85 tisíc na 200 tisíc korun měsíčně. Oproti svým předchůdcům si Jan Kubiš výrazně polepšil, informuje web ČT24.

Novému šéfovi ŘSD vzrostl plat na 200 tisíc korun. Půl roku zpátky měl necelou polovinu
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) zdůvodnil růst platu nového ředitele ŘSD tím, že má za úkol transformaci příspěvkové organizace na státní podnik. Jedná se prý o složitou operaci.

Schopného manažera ze soukromé sféry musí ministr zaplatit

„Pan ministr dal jasně najevo, že chce změnit poměry v ŘSD. Že chce do této organizace přivést manažera, který má zkušenosti s transformací, manažera ze soukromé sféry, samozřejmě musí ho adekvátně zaplatit," vysvětlil mluvčí ministerstva Tomáš Neřold.

Bývalý šéf ŘSD David Čermák dostával v říjnu 2013 85 tisíc korun. Jeho nástupce Pavel Kočica si domluvil zvýšení na 139 tisíc korun. Současnému řediteli Janu Kubišovi tak vzrostl plat o 135 procent.

Mluvčí Neřold ale připomněl, že v dalších firmách Ministerstva dopravy jsou platy ředitelů ještě větší. Šéf Českých drah pobírá například 250 tisíc a generální ředitel Správy železniční dopravní cesty má dokonce 350 tisíc korun měsíčně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…