Novinář Hvížďala varuje: V Německu masivně narůstá počet ruských agentů

27.04.2014 12:59

Podle posledních zpráv, které se objevily v německých médiích, se masivně zvýšila na území Německa činnost ruských agentů, varuje Karel Hvížďala. Zajímají se především o spolupracovníky poslanců německé civilní kontrarozvědky, nadací a ministerstev.

Novinář Hvížďala varuje: V Německu masivně narůstá počet ruských agentů
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Novinář Karel Hvížďala píše, že agenty zároveň zajímají informace o německém hospodářství a vyzbrojování armády. Nejvíc pracovníků ruské Služby vnější rozvědky (SVR) se prý pohybuje v Berlíně. 

Podle Hvížďaly se tempo získávání spolupracovníků ze strany ruských agentů v posledních pár letech značně zvýšilo, takže německá kontrašpionáž ví ročně o více než stovce pokusů přemluvit vytipované osoby k aktivní spolupráci. 

„Kromě ruských agentů, kteří jsou kryti diplomatickým pasem, pracuje dle informací z úřadu na ochranu ústavy v Německu bezmála sto tzv. ilegálů, totiž Rusů či pro Rusy pracujících lidí, kteří tam řádně žijí a mají vymyšlenou identitu,“ píše Hvížďala na stránkách Českého rozhlasu.

Takže i tohle bude další důvod, proč britský Economist volá po rozhodnější a tvrdší reakci Západu proti Putinovi. Podobně zvýšená činnost ruských agentů prý byla zaregistrována i v dalších zemích jako je třeba Velká Británie, Francie nebo Spojené státy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…