Novinář Kroupa odhalil, že o otevření případu Kajínek se na Hradě prý zajímali už před dvěma lety

09.06.2017 16:16

Jsou to dva roky, co hradní kancléř Vratislav Mynář a zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš usilovali o znovuotevření případu dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka. Uvádí to reportér Janek Kroupa na serveru iRozhlas.cz. Podle Radiožurnálu to potvrdily tři nezávislé policejní zdroje a zachytily to i policejní odposlechy.

Novinář Kroupa odhalil, že o otevření případu Kajínek se na Hradě prý zajímali už před dvěma lety
Foto: Repro foto TV Prima
Popisek: Jiří Kajínek během rozhovoru pro TV Prima

Jak server uvádí, od znovuotevření případu si Hrad sliboval, že Miloš Zeman bude moci pak v případě pochybností lépe argumentovat, až dá Kajínkovi milost během předvolební prezidentské kampaně. Hrad prý chtěl, aby kauzu otevřel tým Tempus, jenž řeší starší neobjasněné případy, například v minulosti obvinil dva muže kvůli vraždě Antonína Běly. Tento tým má i velmi dobré jméno.

„Strašná hloupost, nikdy jsem na tohle téma nejednal,“ popírá však Mynář, že by měl za něco takového lobbovat. „Prominutí trestu pana Kajínka nemá s volbou prezidenta nic společného,“ dodal.

Ani Kruliš podle svých slov o nic takového nestál.

Oba muže však ze lži usvědčují policejní odposlechy v rámci kauzy Vidkun, kdy byl odposloucháván tehdejší šéf celorepublikové kriminálky Milan Pospíšek. „Je tam nahrané, že to chtěl Miloš Zeman prostřednictvím Vratislava Mynáře po Milanu Pospíškovi," popisuje zdroj. Pospíšek pak doporučil kontaktovat vedoucího týmu Tempus. „Přeji vám, ať máte stále dobré informace, stejně jako v tomto případě,“ řekl.

Mluvčí Policejního prezidia Ivana Nguyenová však příliš sdílná nebyla a uvedla, že nemá informace o tom, že by k nějakému jednání mělo dojít. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …