Novinář: Státní převrat ani radikální změna poměrů nás nečeká. Chybí síla

26.10.2013 11:25

Předčasné volby lidé považují za přelomové. Předpokládají změnu politické garnitury, jiní se obávají změny celého režimu a začátek omezování svobod. Jak ovšem ukázala poslední předvolební debata, žádná velká změna nenastane. Tvrdí to Martin Zvěřina ve svém článku pro deník MF Dnes.

Novinář: Státní převrat ani radikální změna poměrů nás nečeká. Chybí síla
Foto: Daniela Černá
Popisek: Do Olomouce přijel i šéf ČSSD Bohuslav Sobotka

Ve čtvrtek se v pražském Kongresovém centru přelo osm unavených lídrů stran o budoucnost naší země. Ukázalo se, že nás prudké zlepšení podmínek nečeká. Spíše si znovu odžijeme zkušenost s Věcmi veřejnými, tentokrát minimálně ve dvou podání. Na druhou stranu nás nečeká ani nějaký státní převrat nebo radikální změna poměrů. Chybí k tomu síla.

Vytvoří Sobotka funkční koalici?

Bohuslav Sobotka bude podle Zvěřiny jistě vítězem voleb. Jeho pozice ale nebude jednoduchá. Jeho případný kabinet může být závislý na Tomio Okamurovi, který si ve svých promluvách často protiřečí.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

Možná se Sobotka bude moci dohodnout s Martinem Pecinou ze SPOZ, který během předvolební debaty prohlašoval, že zemanovci nejsou stranou jednoho muže. Pak je zde ještě hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše. Jihomoravský lídr kandidátky ANO Martin Stropnický ovšem nedokázal zformulovat jasný názor na možnou spolupráci svého šéfa s StB.

Bude možné s takovými lidmi vytvořit fungující koalici? Sobotka to bude zkoušet už od neděle, kdy na to dostane o hodinu víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…