Novinář: Vzpomínáte? Němci vítali migranty. Orbán byl za zločince. Šílená naivita, šílený selhání, šílenej omyl

02.06.2016 11:24

Ke kauze televize Prima, která svým redaktorům údajně nařídila informovat o uprchlické krizi výhradně v negativním duchu, se na sociální síti vyjádřili dva novináři. Prvním je redaktor Mladé fronty Dnes Vojtěch Varyš, druhým pak Tomáš Poláček z Reportér magazínu.

Novinář: Vzpomínáte? Němci vítali migranty. Orbán byl za zločince. Šílená naivita, šílený selhání, šílenej omyl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

Vojtěch Varyš se na celou kauzu zřejmě dívá s jistým nadhledem. Napsal o ní totiž následující: „Obskurní server zveřejní záznam nejmenované redakční porady, na němž je redaktorům nařízeno referovat o uprchlících a spol. výhradně v POZITIVNÍM duchu. Příznivci obskurního serveru to pokládají za skandál, jeho odpůrci zmíněnou redakci chválí a za skandál naopak pokládají onen obskurní web. Ostatním je to jedno.“

Tomáš Poláček poukázal na to, že tajně nahraná porada redakce televize Prima se konala 7. září loňského roku. Sám si na tu dobu dobře pamatuje, protože se právě vrátil po čtvrt roce z cest a absolutně nechápal, co se tady děje. „Sedmého září polovina mého Facebooku nadšeně sdílela videa z německých nádraží, na kterých davy lidí vítaly migranty aplausem. Sedmého září byl Orbán běžně označovaný za zločince. Sedmého září nebylo možné veřejně říct, že je migrační vlna hrozbou a je ji třeba zastavit, aniž by dotyčný nebyl označený za extremistu,“ uvedl Poláček s tím, že zmíněné období bylo šílené. „Šílená naivita, šílený selhání, šílenej omyl,“ dodal.

Celý text příspěvku Vojtěcha Varyše na jeho facebookovém profilu:

obskurní server zveřejní záznam nejmenované redakční porady, na němž je redaktorům nařízeno referovat o uprchlících a spol. výhradně v POZITIVNÍM duchu. příznivci obskurního serveru to pokládají za skandál, jeho odprůci zmíněnou redakci chválí a za skandál naopak pokládají onen obskurní web. ostatním je to jedno.

Celý text příspěvku Tomáše Poláčka na jeho facebookovém profilu:

K cause televize Prima jenom jedno konstatování:

Tajně nahraná porada je ze 7. září loňského roku - a já si na tu dobu velmi plasticky pamatuju, protože jsem se vrátil po čtvrt roce z cest a absolutně nechápal, co se tady děje.

Sedmého září polovina mého Facebooku nadšeně sdílela videa z německých nádraží, na kterých davy lidí vítaly migranty aplausem.

Sedmého září byl Orbán běžně označovaný za zločince.

Sedmého září nebylo možné veřejně říct, že je migrační vlna hrozbou a je ji třeba zastavit, aniž by dotyčný nebyl označený za extremistu.

Konkrétně mně sedmého září vyprávěli moji jinak milovaní Jarda Rudiš s Dušanem Neuwerthem, jak se stydí za Česko a jak bychom se měli učit od Merkelové.

Bylo to šílený období.

Šílená naivita, šílený selhání, šílenej omyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…