Novinář dostal SMS: Užijte si volbu prezidenta. Je to válka oligarchů

30.07.2012 11:06

Alexandr Mitrofanov se zamýšlí nad prezidentskou volbou. I když se může zdát, že názory veřejnosti nevypovídají o její politické vyspělosti příliš lichotivě, podle něj je jen na lidech, jak se v lednu projeví.

Novinář dostal SMS: Užijte si volbu prezidenta. Je to válka oligarchů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer nastartoval petiční kampaň na podporu své prezidentské kandidatury

„Gratuluji všem intelektuálům, kteří v potu tváře vyrvali volbu prezidenta z rukou stran a předali ji lidu. Je z toho hezká válka oligarchů,“ přečetl si prý komentátor Práva Alexander Mitrofanov SMS na svém mobilu. Odesílatelem byl člověk, který není ve vysoké politice, ale má prý na její představitele větší vliv, než intelektuálové.

Je prý zděšen z toho, jak lidé skáčou na špek některým kandidátům, za nimiž stojí neviditelné skupiny, jež budou prezidenta ve skutečnosti ovlivňovat. A celá kampaň je jenom závodem oligarchů a jejich loutek. Jenže Mitrofanov připomíná i to, že parlamentní výběr hlavy státu byl také „obzvláště nechutnou ukázkou politikaření.“

Jan Fischer i Miloš Zeman podle Mitrofanova představují dva stereotypy (slušný člověk, respektive lídr s pevnou rukou) a jejich umístění na čele žebříčku ukazuje, že lidé rádi reagují na nabízené stereotypy. „To je přirozený úkaz ve společnosti, která ve velké míře pojímá politiku emočně a intuitivně,“ píše. Podle něj je jenom na voličích, jestli se budou řídit rozumem, nebo těmito jednoduchými stereotypy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…