Novinář od Bakaly se zděsil: Sobotka prý neuvěřitelně ohýbá páteř

31.08.2014 17:00

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dal v nedělních Otázkách Václava Moravce jasně najevo, jak se dívá na počínání Ruska v ukrajinské krizi. Válku považuje za nepřijatelnou, ale sankce nikam nevedou, takže je třeba je kriticky zhodnotit. Ondřej Kundra na serveru časopisu Respekt dospěl k závěru, že český premiér ohýbá hřbet před ruským prezidentem Vladimirem Putinem v naději, že nechá Česko na pokoji.

Novinář od Bakaly se zděsil: Sobotka prý neuvěřitelně ohýbá páteř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Podle autorova názoru Sobotka nejprve ukrajinskou krizi komentoval co nejméně, aby se v jistou chvíli postavil k problémům čelem a řekl, že Česko stojí v jednom šiku s ostatními zeměmi EU v sankční politice. Jenže po posledním jednání dal premiér jednoznačně najevo, že je silně kritický k politice sankcí. V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize poznamenal, že je třeba kriticky zhodnotit dopad sankcí a podívat se na to, že se chování Ruska nijak nemění, ačkoli sankce dopadají jak na ruskou, tak i na evropskou stranu. Na sobotním jednání EU prý nepanovala nijak zvlášť dobrá nálada. Podle Kundry Sobotkova slova znamenají jedno:

„Takže po sobotě již definitivně víme, že Sobotka chce o Ukrajině jednat s agresorem bez Ukrajiny a že má evidentně snahu zapsat se do historie jako muž, který tu vykolíkoval prostor pro jakýsi Mnichov II. Jen stále nechápeme, proč s touhle ambicí dál stojí v čele Česka a nedá si raději žádost na přeřazení do Putinova kabinetu,“ ptá se autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…