Novinář odvysílal večerní chvilku poezie o Babišově salámu

27.01.2014 11:17

Kontroverzní novinář Jiří X. Doležal se zaměřil na „žhavou, angažovanou a bojující poezii 21. století". Po dlouhých úvahách prý zjistil, že jediný skutečný magický realismus lze najít v popisech složení výrobku. Ve spotu na stránkách serveru Reflex.cz se „recituje" ze složení kuřecího šunkového salámu, který vyrábí společnost spadající do koncernu šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Novinář odvysílal večerní chvilku poezie o Babišově salámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jiří X. Doležal zveřejnil na serveru Reflex.cz video, v němž v rámci „Večerní chvilky poezie" s kamennou tváří „recituje" složení kuřecího šunkového salámu, který vyrábí Kostelecké uzeniny, tedy firma patřící budoucímu ministru financí Andreji Babišovi.

Článek JXD včetně videa najdete ZDE.

„Bez jakékoliv úpravy jsem vzal složení několika masných výrobků Andreje Babiše, který je zveřejněn v excelovské tabulce na webu Kosteleckých uzenin, a s uměleckou emfází je přečetl do kamery," píše Doležal v textu pod zveřejněným videem.

Pravá angažovaná poezie

V něm skutečně divákům položku po položce procítěně předčítá složení masného výrobku, včetně všech konzervantů a barviv. Příspěvek nazývá básní Kuřecí šunkový salám ze sbírky Živitel národů.

„Nyní, když poslouchám tuhle pravou angažovanou poezii z Kostelce, je prostě evidentní, že právě takové texty z reality jsou zrcadlem ducha doby a že málokterá báseň předčí dvouverší: Vepřová kůže pět procent / Drůbeží maso strojově oddělené 10 procent!" píše s humorem sobě vlastním Jiří X. Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…